Vegas Golden Knights varasi laajennusdraftissa Washington Capitalsista erinomaisia otteita etenkin viime kaudella esittäneen Nate Schmidtin.

Golden Knightsin uskottiin pitkään nappaavan Washingtonista saksalaisvahti Philipp Grubauerin, mutta lopulta Schmidtin pudotuspeliesitykset olivat niin vakuuttavia, että nevadalaisseuran GM George McPhee ei voinut jättää Schmidtiä varaamatta.

Schmidtin sopimus on ollut tänä kesänä katkolla, eikä hän ole toistaiseksi päässyt yhteisymmärrykseen niin sanotusti jatkosopimuksesta uuden seuransa kanssa. Niinpä osapuolet ovat päätymässä ulkopuoliselle välimieskäsittelijälle ratkaisemaan tilanteen.

Välimieskäsittely on määrä järjestää torstaina ja osapuolten näkemyserot ovat melkoisen suuret. Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman tietää nimittäin kertoa, että Schmidt hakee 2,75 miljoonan dollarin vuosipalkkaa, kun taas Golden Knights on valmis tarjoamaan kaksivuotista sopimusta, joka on yhteisarvoltaan 1,95 miljoonaa dollaria.

Kaiken kaikkiaan siis vuositasolla puhutaan noin 1,75 miljoonan dollarin näkemyserosta.

26-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja pelasi Capitalsissa kaksivuotisella sopimuksella ja hänen vuosipalkkansa seurassa oli 812 500 dollaria. Hän siis hakee yli kolminkertaista korotusta viime vuoden palkkatuloihinsa.

Schmidt pelasi päättyneellä kaudella Capitalsin paidassa 60 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehot 3+14=17. Pudotuspeliotteluita hänelle kertyi puolestaan 11 kappaletta, pistein 1+3.

Kaiken kaikkiaan hän on kiekkoillut NHL:ssä tasan 200 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 8+35=43. Toistaiseksi rooli on jäänyt vielä hieman pieneksi, mutta Vegasissa hänelle on kaavailtu jopa yhtä kärkipuolustajan paikoista, kuten olisi myös varmasti Washingtonissa, mikäli häntä ei olisi varattu Nevadaan.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.