Koko NHL-uransa ajan yhtä ja ainutta seuraa, Montreal Canadiensia, edustanut puolustajaveteraani Andrei Markov jäi kesällä ilman jatkosopimustarjousta, eikä mies halunnut jatkaa uraansa missään muussa NHL-seurassa, kuin juuri Canadiensissa.

Täten hän löi pillit pussiin NHL:n osalta ja uhosi suuntaavansa seuraavaksi maailman toiseksi parhaaseen kiekkoliigaan, KHL:ään.

Markov myös piti lupauksestaan kiinni, sillä eilen uutisoitiin, että mies on tehnyt sopimuksen KHL-seura Ak Bars Kazanin kanssa.

38-vuotias venäläispuolustaja yhdistää kazanilaisseurassa voimansa muun muassa suomalaisen Atte Ohtamaan kanssa, ja hän tulee olemaan uuden joukkueensa ehdoton ykköspuolustaja.

Esimerkiksi vielä viime kaudella kiekollinen puolustaja nakutti Canadiensin paidassa 62 runkosarjaotteluun kuusi maalia ja yhteensä 36 tehopistettä.

Kaiken kaikkiaan Markov ehti pelata NHL:ssä 990 runkosarjaottelua, joissa hän teki 119 maalia ja yhteensä 572 tehopistettä.

KHL:ssä hän on pelannut ainoastaan työsulkukaudella 2012-13, jolloin hän edusti Vityaz Chekhovia. Tuolloin mies pelasi maailman kakkosliigassa 21 ottelua tehoin 1+6.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.