Sentteri Auston Matthews teki tulokaskaudellaan ällistyttävät 40 maalia ja voitti vuoden tulokaspelaajalle jaettavan Calder Trophyn, mutta Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock uskoo, että hänellä kykenee vieläkin parempaan.

Hän on kilpailuhenkinen kaveri ja odottaa ottavansa seuraavan askeleen ensi kaudella kuten me joukkueenakin, Babcock kommentoi sunnuntaina NHL.com:lle.

– En mittaa pelaajia tehopisteiden valossa, vaan miten he pelaavat, kuinka he kilpailevat ja kuinka päättäväisiä he ovat. Odotamme innoissamme mihin hän kykenee. Hän tuntee olevansa todella hyvä pelaaja ja haluaa tulla yhdeksi maailman parhaista jääkiekkoilijoista.

Babcock kertoi olleensa vakuuttunut 19-vuotiaan yhdysvaltalaissentterin kehityksestä kauden aikana, mutta uskoo sen olevan vasta alkua.

– Hän todella kehittyi kokonaisvaltaisessa pelissä viime vuonna, hän kertoi.

– Hänestä on tullut paljon parempi kiekottomana, joten hän on kiekollinen useammin. Hän pystyy pelaamaan ketä vastaan tahansa. Hänellä on paljon kasvuvaihtoehtoja.

Maple Leafsin tulokkaat olivat suuri syy sille, että joukkue selvisi aina pudotuspeleihin asti – Matthews (40), William Nylander (22) ja Connor Brown (20) tekivät vähintään 20 maalia, ja Matthews (69), Nylander (61) sekä Mitchell Marner (61) tekivät vähintään 60 tehopistettä.

Tämä joukko myös laittoi koko liigan runkosarjan voittaneen Washington Capitalsin todella ahtaalle pudotuspeleissä – Capitals osoittautui paremmaksi vasta kuudennessa ottelussa. Babcockin mukaan pelaajat eivät kuitenkaan saa olla tyytyväisiä tähän.

– Luonnollisesti meillä on hyviä nuoria pelaajia, hän sanoi.

– Meillä on paljon niitä. Se on porukka, joka tulee kasvamaan yhdessä. Mutta tämä oli vain yksi vuosi, eikä se ole koko ura. Sinun täytyy tehdä se uudestaan ja uudestaan. Olemme innoissamme mahdollisuuksistamme.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.