Kekäläisen viime kauden ryöstöstä odotetaan sateentekijää uudessa seurassaan – ”Se on suuri etu”

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Uransa viimeiset vuodet ”reissumiehenä” toiminut Sam Gagner ei viime kesänä ollut löytää uutta työnantajaa.

Jarmo Kekäläisen Columbus Blue Jackets päätti kuitenkin antaa Gagnerille mahdollisuuden, ja nappasi miehen yksivuotisella ja vain 650 000 dollarin arvoisella lapulla. Tämä matala riski kannatti, sillä kanadalaishyökkääjä oli yksi joukkueensa tehokkaimpia pistemiehiä tehden kauden aikana 18 maalia ja yhteensä 50 tehopistettä.

Tänä kesänä potentiaalisista työnantajista ei ollut pulaa ja lopulta Vancouver Canucks kiinnitti 27-vuotiaan ylivoimaspesialistin kolmen vuoden ja 9,45 miljoonan taalan sopimuksella. Hänen ja uuden apulaisvalmentaja Newell Brownin odotetaan parantavan joukkueen umpisurkeaa ylivoimapeliä.

– Aiomme keskustella ylivoimaketjujemme yksityiskohdista Brownin kanssa, päävalmentaja Travis Green kertoi The Provincelle.

– Siitä on helppo puhua, mutta sinun täytyy nähdä se. Pelaajien välillä on oltava kemiaa. Emme voi vain päättää, että ”nämä pelaajat pelaavat näiden kanssa”, vain koska se kuulostaisi hyvältä.

Entisen päävalmentaja Willie Desjardinsin suurimpia ongelmia oli pitää samat kombinaatiot erikoistilanteissa, vaikka ne epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen.

– Seuraavaksi on mietittävä toimiiko se oikeasti, Green kertoi.

– Se mistä pidän Gagnerissa on, että hän on onnistunut ylivoimalla jo pitkään. Juteltuani hänen kanssaan ylivoimapelistä huomasin, että hän todella tajuaa sen. Hän pystyy pelaamaan kummalla laidalla tahansa. Hän pystyy pelaamaan keskellä. Hän pystyy pelaamaan maalin edustalla.

Vuoden 2007 varaustilaisuudessa kuudentena huudetun Gagnerin ura on ollut tehokas, mutta epätasainen, johon on kuulunut paljon ylä- ja alamäkiä.

– Hän on tällä hetkellä tyytyväinen itseensä, Green sanoi.

– Hän ymmärtää miten pelata menestyäkseen, eikä pelkästään yksilökohtaisesti vaan myös joukkueena.

Canucks on avoimesti kertonut, että Gagner tulee pelaamaan joukkueen ylimmissä ketjuissa. Tämä tarkoittanee sitä, että hän tulee pelaamaan yhdessä Brandon Sutterin ja Loui Erikssonin kanssa, jotka pystyvät auttamaan Gagneria suurimmassa heikkoudessaan, puolustuspelaamisessa.

Vielä ei ole tiedossa, tuleeko Ontariosta lähtöisen oleva hyökkääjä pelaamaan laitahyökkääjänä vai sentterinä. Gagner on nähty parempana laidalla, mutta Green on avoin kokeiluille.

– Mielestäni hän pystyy pelaamaan niin sentterinä kuin kummallakin laidalla, Green mietti.

– Jos kysyt keneltä tahansa, se on suuri etu. Minä pidän siitä, että pelaajat kykenevät pelaamaan kummalla laidalla tahansa. Jos sinulla on sentteri joka voi pelata laidalla, se on suuri bonus. Se antaa mahdollisuuden muuttaa tilanteita ja tehdä joukkueesta erinäköisen.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?