Arvostettu toimittaja esitti mielipiteensä – tästäkö syystä Jagr ja muut veteraanit ovat jäämässä ilman sopimuksia?

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

NHL ei ole enää vanhojen pelaajien paikka. Liigan pakkomielle nopeuteen on nopeuttanut luonnollista evoluutioprosessia. Näin kertoo New York Postin toimittaja Larry Brooks tuoreessa kolumnissaan.

Hockey-reference.com-sivuston mukaan vain 14/30 yli 36-vuotiaasta pelaajasta ovat saaneet sopimuksen tulevalle kaudelle.

Näiden ”dinosaurusten Tyrannosaurus Rex” on tällä hetkellä kotipaikkakunnallaan Kladnossa, Tshekissä. Jaromir Jagr on vapaa agentti, eikä ole vieläkään löytänyt uutta työnantajaa vaikka teki viime kaudella 46 tehopistettä (16+30) Florida Panthersin paidassa.

Huhujen mukaan Jagrille olisi kerrottu, että Panthers olisi ollut tarjoamassa 45-vuotiaalle elävälle legendalleen jatkosopimusta laajennusdraftin aikoihin, mutta tämä lupaus karitui jostain syystä. Ehkä se johtuu Bob Boughnerista, joka palkattiin seuran päävalmentajaksi.

Shawn Thornton päätti eläköityä ennen kuin eläke olisi valinnut hänet. Saman teki Brian Campbell. Andrei Markov päätti lähteä KHL:ään, jota kautta pääsee edustamaan isänmaataan Olympialaisissa.

Shane Doan, Jarome Iginla, Matt Cullen, Mike Fisher ja Brian Gionta ovat ilman sopimusta. Niin ovat myös John-Michael Liles, Francois Beauchemin, Chris Kelly sekä Vern Fiddler.

Patrick Marleau sai kolmivuotisen sopimuksen Toronto Maple Leafsilta. Hän kuuluu harvinaiseen yli 36-vuotiaiden porukkaan, johon kuuluvat hänen lisäkseen Zdeno Chara, Henrik Zetterberg, Henrik ja Daniel Sedin, Joe Thornton, Joel Ward, Chris Kunitz, Niklas Kronwall, Michal Rozsival, Brooks Orpik, Mark Streit sekä Jason Chimera.

Veteraaninimet ovat kuitenkin käymässä vähiin NHL:n muuttuessa nuoremmaksi ja nuoremmaksi. Nämä ylläolevat ”ukot” ovat nopeasti muuttumassa uhanalaiseksi lajiksi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?