Montreal Canadiensilla tuli äskettäin yksi aikakausi täyteen, kun se päätti jättää venäläispuolustaja Andrei Markovin ilman jatkosopimusta.

Markov suoritti kuitenkin miehen teon ja piti seurauskollisuudestaan kiinni. Hän ei nimittäin halunnut jatkaa NHL-uraansa missään muussa joukkueessa, kuin Canadiensissa. Täten hän ilmoitti suuntaavansa ensi kaudeksi KHL:ään.

Markov on Montrealissa todella arvostettu hahmo. Tästä kertoo paljon jo se, että hänen tilanteeseensa otti kantaa nykyisin Nashville Predatorsia edustava tähtipuolustaja PK Subban.

Kanadalaispakki muistelikin aikaansa Montrealissa, ja sitä, kuinka hyvä pelaaja Markov todellisuudessa on.

– En voi edes kuvitella Montreal Canadiensia ilman Andrei Markovia sen puolustuksessa. Se on ensimmäinen asia. Ennen kuin edes pelasin joukkueessa, katselin hänen pelaavan ja hän oli seuran paras puolustaja, Subban muisteli NHL.com:n Arpon Basun mukaan.

– Kun pelasin joukkueessa, pidin häntä siltikin joukkueen parhaana puolustajana, vaikka monen mielestä minä olin palkkani vuoksi Canadiensin paras pakki. Et voi kuitenkaan asettaa hänelle hintalappua, sillä hän on niin fiksu pelaaja, ja näkee kaukalon todella hyvin. Kaikki, jotka ovat pelanneet hänen kanssaan tietävät, kuinka hyvä puolustaja hän on.

 

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.