Montrealin jättävä Andrei Markov hehkuttaa – ”En unohda koskaan sitä, kun Saku palasi syövän jälkeen”

© Kuva: Getty Images

Venäläispuolustaja Andrei Markovin 16 kautta kattaneeseen uraan Montreal Canadiensin puolustajana mahtuu melkoinen määrä toinen toistaan upeampia muistoja.

Markov lähtee NHL:stä todellisena Montreal Canadiens -legendana, sillä hän pelasi taalakaukaloissa huimat 990 runkosarjaottelua ja kaikki yhdessä ja samassa seurassa.

Toisin sanoen hän jäi harmittavasti vain kymmenen ottelun päähän maagisesta tuhannen ottelun rajapyykistä.

Kun Markovilta kysyttiin hänen lempimuistoaan Canadiens-ajoilta, niistä 990 ottelusta löytyi yksi ylitse muiden.

– Luultavasti paras muistoni oli ensimmäinen pelini (lokakuussa 2000). Minulla on niin paljon muistoja ja hyviä sellaisia. Pääsin pelaamaan loistavien pelaajien kanssa, Markov hehkuttaa kanadalaisseuran verkkosivuilla.

– Jokainen ottelu oli jotain erityistä. Montrealin kaupunki hengittää jääkiekkoa ja (seuran) fanit ovat parhaat fanit, mitä jääkiekosta löytyy.

38-vuotias konkari tulee muistamaan myös ikuisesti yhden hetken, jota yksikään Canadiens-fani ei tule koskaan unohtamaan.

– En unohda koskaan sitä hetkeä, kun Saku (Koivu) palasi syövän jälkeen. Yleisö, fanit… se oli jotain uskomatonta.

Markov iski Canadiens-paidassa pelaamissaan otteluissa upeat tehot 119+453=572. Hän onkin kanadalaisseuran historian toiseksi tehokkain puolustaja ja kolmanneksi tehokkain maalintekijä. Lisäksi hän on 990 ottelullaan kuudenneksi eniten otteluita Canadiensissa pelannut pelaaja.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!