Menettikö Montreal tähtipuolustajansa olympialaisten vuoksi? – ”En sulje oveani Montrealiin tai NHL:ään”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin konkaripuolustaja Andrei Markovin siirto KHL:ään tuli monille yllätyksenä.

Markov ei vielä itse lähtenyt vahvistamaan uutta seuraansa, mutta myönsi avoimesti palaavansa takaisin kotimaahansa. Championat-sivusto tietää kuitenkin kertoa, että hänen uusi osoitteensa on Ak Bars Kazan.

38-vuotias venäläispeluri vahvisti, että hän olisi halunnut jatkaa uraansa nimenomaan Montrealissa, eikä pystynyt kuvittelemaan itseään minkään muun NHL-seuran paidassa, mutta osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta.

Oman lisäelementtinsä tilanteeseen tuo ensi vuoden olympiaturnaus. NHL ei päästä pelaajiaan olympialaisiin ja NHL:n päätöksen myötä Markovin kenties viimeinen olympiaturnaus olisi jäänyt väliin.

Viitteitä siitä, että olympialaiset olisivat vaikuttaneet hänen päätökseensä, saatiin, kun Markov avautui Canadiensin sivuilla tulevaisuudestaan ja kenties mahdollisesta paluustaan NHL:ään.

– Sitähän ei koskaan tiedä. En siis sulje oveani Montrealiin tai NHL:ään. Mutta tänä päivänä tulen palaamaan Venäjälle ja nähdäkseni se on reilua monia ihmisiä kohtaan. Synnyin siellä, aloitin pelaamaan siellä ja haluan palata takaisin pelaamaan parasta jääkiekkoani.

Koska Markovilla on ikää jo 38 vuotta, olisi varsin omituista, että hän lähtisi esimerkiksi vuodeksi KHL:ään ja palaisi sitten takaisin. Näin ollen olympialaiset ovat satavarmasti olleet osaltaan hänen päätöksensä taustalla ja Markov vahvistikin haluavansa pelata Pyonchangissa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!