Andrei Markov KHL:ään, herätti laajasti kiinnostusta NHL:ssä – ”En nähnyt itseäni missään muussa paidassa”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiens ilmoitti eilen, että sen pitkäaikainen luottopuolustaja Andrei Markov ei jatka seurassa.

Tuossa vaiheessa 38-vuotiaan venäläiskonkarin, joka pelasi Montrealissa kaiken kaikkiaan huikeat 16 kautta, seuraava osoite oli vielä auki. Vaan ei ole enää, sillä Markov ilmoitti palaavansa takaisin kotimaahansa ja KHL:ään.

– Minun täytyi tehdä erittäin vaikea päätös. En siis tule jatkamaan Montreal Canadiensissa ensi kaudella.

– Viimeiset 16 vuotta kannoin ylpeydellä Habs-paitaa ja joka päivä tajusin, miten onnekas olin saadessani olla osa näin upeaa jääkiekko-organisaatiota. Mutta luulen, että nyt on aika jatkaa matkaa, mikä on surullista.

– Tämä seura oli iso osa elämääni, ja tulee aina olemaan, mutta nyt odotan edessä olevia uusia haasteitani. Niinhän sitä sanotaan, että kun ovi sulkeutuu, niin toisia avautuu.

Neuvotteluja useiden eri NHL-seurojen kanssa

Markovin haluna oli selvästikin jatkaa uraansa Montrealissa, mutta osapuolet eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta; tiettävästi venäläispeluri pääsi kaksivuotista ja peräti 12 miljoonan dollarin arvoista sopimusta.

Konkaripuolustajan kerrotaan käyneen neuvotteluja useiden eri NHL-seurojen kanssa, mutta hän ei itse ollut – ainakaan omien sanojensa mukaan – valmis pelaamaan NHL:ssä missään muussa seurassa.

– Tiesin sydämessäni, että tulisin allekirjoittamaan (sopimuksen) vain Montrealiin. Minulla on hyvät suhteet kaikkiin organisaatiossa, mutta emme löytäneet yhteisymmärrystä ja tilanne on se, mikä se on.

– Päätökseeni vaikutti myös perheeni. En pystynyt näkemään itseäni missään muussa NHL-seurassa. En nähnyt itseäni missään muussa paidassa. Lisäksi se olisi ollut rankkaa perheelle. En halunnut myöskään odottaa syksyyn päätökseni kanssa, koska minun oli selvitettävä, missä tulemme elämään ja mihin kouluun lapset menevät.

Markov ei lähtenyt vielä itse julkistamaan tarkkaa osoitettaan KHL:ssä, koska sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu, mutta Championat-sivuston mukaan hän siirtyy pelaamaan Ak Bars Kazanin riveihin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!