New Jersey Devilsissä ja St. Louis Bluesissa omalla aktiiviurallaan pelannut maalivahtilegenda Martin Brodeur valittiin Kanadan olympiajoukkueen johtoryhmään, joten hänen kontollaan tulee olemaan muun ryhmän tavoin Kanadan joukkueen rakentaminen.

Tällä kertaa tilanne on viime vuosien vastaavasta hyvin erilainen, sillä NHL-pelaajat eivät saaneet lupaa osallistua turnaukseen.

– Se on ehdottomasti erilaista. Ennen ne olivat helppoja keskusteluita, kun joukkueet yrittivät saada pelaajia joukkueeseen, mutta nyt meidän on käännettävä kaikki kivet ja tulemme ottamaan joukkueeseen monia pelaajia, jotka kiekkoilevat Euroopassa, Brodeur kertoi Sportsnetin mukaan.

Brodeur myös muistutti, että ensi vuoden olympialaiset tulevat olemaan todella tiukat. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että suurien kiekkomaiden parhaat pelaajat kiekkoilevat lähes poikkeuksetta juuri NHL:ssä, joten nämä herrat ovat ulkona kuvioista.

– Tämä tulee olemaan loistava mahdollisuus joillekin kavereille, jotka eivät koskaan uskoneet pelaavansa olympialaisissa tai uskoneet taistelevansa siellä mitaleista. Loppujen lopuksi jokaisella joukkueella on turnauksessa mahdollisuus. Ennen Ruotsi, Suomi, Kanada ja Yhdysvallat olivat suosikkeja, mutta nyt esimerkiksi Saksalla, Sveitsillä ja Tshekillä on kaikilla hyvä mahdollisuus, koska NHL-pelaajat eivät ole mukana.

Olympialaisissa nähdään kuitenkin yksi poikkeus, joka on luonnollisesti Venäjä. Maan jotkin huippupelaajat kiekkoilevat nimittäin kotimaansa liigassa, KHL:ssä, joten he pääsevät mukaan turnaukseen. Äkkiseltään nimettynä kyseisessä liigassa pelaavat muun muassa Ilya Kovalchuk, Pavel Datsyuk sekä Nikita Gusev.

– Venäjällä tulee ehdottomasti olemaan hyvä joukkue. Ruotsilla monet huippupelaajat kiekkoilevat NHL:ssä, joten he ovat meidän kanssamme samassa veneessä. Tämä ratkaisu pani lähes kaikki joukkueet samaan tilanteeseen, mistä syystä turnaus tulee olemaan todella hauska.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.