Kyle Okposo joutui viime kauden loppupuolella neurologisen puolen teho-osastolle, kun hänen aivotärähdyksen jälkioireisiin määrätty lääkitys aiheutti hänelle vakavia sivuoireita.

Yhdysvaltalaishyökkääjä, joka siirtyi viime kesänä vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta Buffalo Sabresiin, koki maaliskuun lopulla aivotärähdyksen joukkueensa harjoituksissa.

Okposon itsensä mukaan kyseessä oli rutiininomainen taklaus, jonka hän otti vastaan, ja sen jälkeen hän jatkoi normaaliin tapaan treenaamista. Nopeasti hän huomasi kuitenkin mielialojensa vaihtelevan voimakkaasti ja painoa alkoi pudota vauhdilla.

– Jostain syystä aistini heikkenivät päivä päivältä, Okposo avaa Sabresin sivuille kirjoittamassaan artikkelissa todeten, että hän luuli aivan alkuun sen johtuvan vain uupumuksesta.

Okposo pelasikin joukkueensa seuraavassa ottelussa Florida Panthersia vastaan ja hän asteli muiden joukkuekavereidensa tavoin lentokoneeseen. Hänen tarkoituksenaan oli pelata seuraavana päivänä Columbus Blue Jacketsia vastaan, mutta asiat etenivät väärään suuntaan.

– Kun kaikki meni vain huonompaan suuntaan seuraavana päivänä, juttelin valmentajan kanssa ja päätin jättäytyä sivuun ottelusta. Ajattelin, että lepo ja hengähdystauko auttaisivat.

Vaan eivät auttaneet.

Oireet jatkoivat olemassaoloaan ja Okposo määrättiin hoitoon Buffalon keskussairaalaan. Ja siitä vasta ongelmat alkoivatkin. Hänelle määrätyt lääkkeet aiheuttivat voimakkaan vastareaktion ja sen seurauksena hänet siirrettiin teho-osastolle.

– En pystynyt edelleenkään nukkumaan ja painoni putosi hälyttävää vauhtia. Jossain vaiheessa painoin alle 90 kiloa ja olen viimeksi painanut niin vähän ollessani 17-vuotias.

”Itse asiassa tiedän, että voin jälleen pelata”

Oireet lopulta helpottivat ja Okposo kuvaileekin kokemustaan, näin jälkikäteen, pelottavana. Samalla se toimi hänelle herätyksenä, minkä myötä hän päätti viettää paljon enemmän aikaa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

– He ovat kaikkein tärkein asia elämässäni. Tiesin sen toki aina, mutta tämä kokemus vain vahvisti sitä. Haluan olla hyvä aviomies ja niin hyvä isä, kuin vain mahdollista.

Nyt Okposo on pystynyt jo palata takaisin kaukaloon, sillä hän on ollut mukana kesäliigassa, jossa pelaa ammattilais- sekä yliopistojääkiekkoilijoita. NHL-uran jatkuminen ei siis ole vaarassa.

– Olen työskennellyt useiden eri ihmisten kanssa – aivotärähdyseksperttien ja aivotärähdyksistä kärsineiden kanssa – ja olen varma, että voin pelata jääkiekkoa jälleen.

– Itse asiassa tiedän, että voin jälleen pelata. Voin pelata, eikä minun tarvitse pelätä päähän tulevia iskuja, mikä on ollut merkittävä este monille vastaavasta kärsineille. Jos en kokisi oloani nyt 100-prosenttiseksi, tilanne olisi todennäköisesti erilainen.

29-vuotias laituri allekirjoitti Sabresin kanssa viime kesänä seitsemän vuoden ja 42 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Ensimmäisellä kaudellaan hän teki 65 runkosarjaotteluun tehot 19+26=45, osoittaen välittömästi, että hän pärjää varsin hyvin ilman New York Islandersista tuttua John Tavaresia. Nyt hän uskookin olevansa kunnossa Sabresin syksyn harjoitusleiriä varten ja sitä kautta valmis taistelemaan Stanley Cupista.

– Sanoin ensimmäisessä lehdistötilaisuudessani, että tulin Sabresiin, koska uskon meidän voivan voittaa Stanley Cupin ja uskon siihen todella. En siis malta odottaa, että pääsen takaisin jätkien pariin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.