Montreal Canadiens teki supertähti Carey Pricen kanssa kuluvan kesän aikana kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 84 miljoonaa dollaria.

Hän tienaa täten vuositasolla 10,5 miljoonaa dollaria, minkä ansiosta hän oli hetken aikaa NHL:n parhaiten palkattu pelaaja, kunnes Connor McDavid teki Edmonton Oilersin kanssa kahdeksan vuoden jatkopahvin, joka on arvoltaan 100 miljoonaa dollaria.

Vaikka Pricen kouraan iskettiinkin jättimäinen jatkosopimus, tulee hänen ottelumääränsä pienenemään ensi kaudella. Kanadalaisvahti sai viime kaudella tililleen 62 runkosarjaottelua, joissa hänen tilastonsa olivat 92,3/2.23.

– En usko, että aloittava maalivahtisi voi pelata vuodessa enää 65 tai 70 ottelua. Se on liian rankkaa sekä fyysisesti että henkisesti, ja se taas vaikuttaa sinuun takuuvarmasti keväällä, Canadiensin maalivahtivalmentaja Stephane Waite kertoi seuran verkkosivuilla.

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että seuran kakkosvahti Al Montoyan pelimäärä tulee kasvamaan. Viime kaudella hän tahkosi seuran maalinsuulla 19 runkosarjaottelun ajan, joissa hänen tilastonsa olivat 91,2/2.67.

– Hyvä tuuraava maalivahti voi aloittaa kaudessa 20, 22, jopa 24 peliä ja antaa ykkösvahdillesi tarvittavaa lepoa, sekä auttaa joukkuetta kohti pudotuspelejä.

Montoyaan onkin seuran sisällä äärimmäisen kova luotto, jos on uskominen maalivahtivalmentaja Waitea.

– Hän antaa meille mahdollisuuden voittaa jokainen kerta, kun hän pelaa. Tämä on mahtavaa kakkosvahdilta, joka aloittaa nykypäivän NHL:ssä 20 ottelua. Me tarvitsimme hänen voittavan ainakin puolet otteluistaan, jos halusimme päästä pudotuspeleihin, ja hän teki juuri sen. Hän on todella suuri osa joukkuettamme.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.