Chicago Blackhawks tunnetaan nykyajan mahtavimpana NHL-dynastiana, sillä se onnistui voittamaan Stanley Cupin vuosina 2010, 2013 sekä 2015. Kahtena viime kautena sen taival on kuitenkin tyssännyt jo pudotuspelien ensimmäiseen kierrokseen, ja esimerkiksi menneellä sesongilla se hävisi Nashville Predatorsille puhtain 4-0-lukemin.

Tämä on luonnollisesti herättänyt kysymyksiä sen suhteen, että onko Blackhawks enää entisensä. Se on nimittäin ajanut itsensä vaikeaan kuoppaan palkkojensa suhteen, ja käytännössä jokainen kausi sen kokoonpano heikkenee paperilla.

Lisäksi joukkueessa kävi tämän kesän aikana suuri myllerrys, sillä esimerkiksi Patrick Sharp sekä Brandon Saad liittyivät takaisin seuran vahvuuteen. Lisäksi se on saanut riveihinsä myös puolustaja Connor Murphyn. Poislähtijöiden joukossa ovat kuitenkin muun muassa Artemi Panarin, Brian Campbell, Niklas Hjalmarsson sekä Marcus Krüger.

Blackhawksin hyökkäys on yhä maailmanluokkaa, mutta alakerrassa on parantamisen varaa. Tästä kertoo paljolti jo se, että seuran päävalmentajana toimiva Joel Quenneville ei kyennyt nimeämään joukkueesta kuutta aloittava puolustajaa.

– Meillä on Duncs (Duncan Keith) ja Seabs (Brent Seabrook), jotka tulevat mahdollisesti yhdistämään jälleen voimansa. Lisäksi meillä on Connor Murphy, Michal Kempny ja juuri nyt ajattelen myös numeroa 42 (Gustav Forsling), joten meillä on kyllä vaihtoehtoja, Quenneville kertoi The Scorelle.

Puolustuksen kärki on siis yhä erinomainen, mutta tämän jälkeen tulee raju pudotus. Ja vaikka Blackhawskin riveissä nähtäisiin tällä kaudella useampikin läpimurto, on sen puolustus tästäkin huolimatta todella kapea, eikä se kestä montaa loukkaantumista.

Chicagossa aiotaan kuitenkin luottaa vanhaan reseptiin, jolla se on ratsastanut jo pitkään palkkakatto-ongelmien läsnäollessa; se toivoo jonkun ottavan urallaan seuraavan askeleen ja nousevan kauden aikana varteenotettavaksi NHL-pelaajaksi.

– Me toivomme, että joku nuorukainen tarttuisi seurastamme mahdollisuuteen, ja taistelisi itselleen paikan kokoonpanoon.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.