Vegas Golden Knightsilla on tällä hetkellä 10 puolustajaa sopimuksen alla. Tuohon kymmenen puolustajan joukkoon ei lukeudu Nate Schmidt, joka on vielä toistaiseksi ilman sopimusta.

Schmidtillä ja Golden Knightsilla on edessä välimieskäsittely elokuun 3. päivänä, mikäli yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta ei siihen mennessä päästä.

Washington Capitalsista kaapatun Schmidtin agentti, Matt Keator, kertoi the Vegas Review Journalille neuvotteluiden sujuvan hyvin. Kommentti herättää optimismia sen suhteen, ettei välimieskäsittelyä tulla välttämättä tarvitsemaan.

26-vuotiaan yhdysvaltalaispuolustajan jatkosopimus tietäisi sitä, että Golden Knightsilla on rosterissaan 11 puolustajaa alle kaksi kuukautta ennen harjoitusleirin alkua.

Puolustajaruuhkan suhteen on kuitenkin päästy oikeaan suuntaan, sillä Golden Knights rohmusi laajennusdraftissa yhteensä 15 puolustajaa. Varatuista pelaajista David Schlemko, Trevor van Riemsdyk, Marc Methot sekä Alexei Emelin on kaupattu toisaalle.

Vaikka lisää kauppoja on mitä todennäköisimmin joukkueelle tulossa, ei GM George McPhee tunnu pitävän kiirettä niiden suhteen.

– Me olemme hallittavassa lukumäärässä tällä hetkellä, McPhee sanoi the Vegas Review Journalille.

– Olemme melko lähellä sitä mihin olemme tähdänneet ja olemme tyytyväisiä rosteriimme.

Golden Knightsin siniviivalta löytyy viisi pelaajaa, joiden sopimus päättyy tulevan kauden päätteeksi – Jason Garrison, Luca Sbisa, Clayton Stoner, Brayden McNabb ja Deryk Engelland.

Tilanne saattaa tietää liikehdintää myös kauden aikana, sillä joku viisikosta saattaisi hyvinkin kiinnostaa ”vuokrausmielessä” Stanley Cup-suosikkeja Trade Deadlinen lähestyessä.

Yksi asia on kuitenkin McPheen mukaan varmaa – Schmidt ja 21-vuotias puolustajalupaus Shea Theodore tulevat pysymään joukkueessa. Ensimmäiseksi mainitun kiinnittäminen lienee siis tällä hetkellä ykkösprioriteetti, eikä siirtojen suhteen ole siitä syystä pidetty kiirettä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.