Columbus Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen räjäytti kesän aikana pankin, kun se hankki Chicago Blackhawksissa edelliset kaksi kautta pelanneen Artemi Panarinin riveihinsä.

Kyseessä on 25-vuotias venäläishyökkääjä, joka on ehtinyt pelaamaan NHL-kaukaloissa nyt 162 runkosarjaottelua. Näissä hän on tehnyt komeat 61 maalia ja yhteensä 151 tehopistettä.

– Kaikessa oli kyse siitä, että tarvitsimme pelaajan, joka voi muuttaa ottelun kulun yksinään. Maalintekijän ja kaverin, joka on erikoistunut ylivoimalle. Sellaisen pelaajan, joka voittaa sinulle tiukkoja otteluita, Kekäläinen ylisti Panarinia seuran verkkosivuilla.

Blue Jackets joutui luopumaan kaupan yhteydessä kovasta tekijästä, sillä se lähetti hyökkääjä Brandon Saadin paluupostilla takaisin Chicagoon. Häntä ei kuitenkaan tässä vaiheessa ikävöidä, vaan Blue Jackets sai Panarinin myötä juuri sen, mitä se halusi.

– Panarin on yksi liigan räjähtävimpiä pelaajia ja todella vahva ylivoimalla. Se on yksi hänen suurimpia vahvuuksiaan. Hän on loistava laukoja ja omaa loistavan suoraan syötöstä vedon. Panarinilla on myös niin paljon yksilötaitoa, mitä etsimme hyökkäyspään pelinrakenteluun. Hän tulee olemaan todella jännittävä tapaus.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.