Buffalo Sabresin tähtihyökkääjä Kyle Okposo joutui kesken viime kauden tehohoitoon ja Sabres-organisaatiossa oltiin erittäin huolestuneita hänen tilanteestaan.

Maalis-huhtikuun taitteessa Buffalosta kantautui karmaisevia uutisia, kun Okposo, jonka Sabres kiinnitti viime kesänä pitkällä ja rahakkaalla sopimuksella vapaiden pelaajamarkkinoiden kautta, joutui sairaalaan ja tehohoitoon.

Syy oli pitkään täysi mysteeri, eikä Sabres tule koskaan vahvistamaan erilaisten pykälien vuoksi, että mistä tässä kaikessa oli kyse.

Okposon joukkuekaveri William Carrier paljasti myöhemmin, kanadanranskalaisen televisiokanava RDS:n haastattelussa, yhdysvaltalaisen kärsineen aivotärähdyksestä.

Yahoo! Sportsin arvostetun toimittajan Greg Wyshynskin mukaan itse aivotärähdys ei kuitenkaan ollut syy sille, miksi Okposo passitettiin neurologiselle osastolle tehohoitoon. Hän kertoo eri lähteisiin nojaten, että aivotärähdyksen jälkioireiden myötä aloitettu lääkehoito olisi aiheuttanut haittavaikutuksia, jotka lopulta johtivat nähdynlaiseen lopputulokseen.

Tällä hetkellä Okposo voi kuitenkin jo paljon paremmin ja hänen uskotaan palaavan Sabresin vahvuuteen, kun syksyn harjoitusleirit käynnistyvät. Asiasta raportoi ESPN, jonka mukaan Sabresin uusi GM Jason Botterill kertoo Okposon olevan oikeilla raiteilla syksyä ajatellen.

Edellä olevaa infoa vahvistaa myös se tosiasia, että Okposo tulee pelaamaan kesän aikana ensimmäiset ottelunsa sairastumisensa jälkeen. Da Beauty League nimittäin ilmoitti, että 29-vuotias laituri tulee olemaan mukana kyseisessä kesäliigassa, joka pelataan 4 vs. 4 -systeemillä.

Tarkalleen ottaen kesäliigassa pelaa kuusi joukkuetta, jotka on kasattu yhdysvaltalaisista ammattilais- ja yliopistokiekkoilijoista.

Okposo ehti pelata ennen poissaolojaksoaan Sabres-paidassa 65 runkosarjaottelua, joissa hän nakutti tehopisteet 19+26=45. Ennen siirtoaan Buffaloon hän edusti koko NHL-uransa ajan New York Islandersia. Siellä hän teki parhaimmillaan yhteen kauteen 27 maalia ja 69 tehopistettä, nauttien ennen kaikkea supertähti John Tavaresin tarjoiluista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.