Tampa Bay Lightning teki kesällä ratkaisun helpottaakseen kinkkistä palkkakattotilannettaan, kun se kauppasi tähtihyökkääjä Jonathan Drouinin Montreal Canadiensiin, saaden vaihdossa puolustajalupaus Mikhail Sergachevin.

Nuorukainen on Canadiensin yhdeksäs varaus kesältä 2016, joten venäläispuolustajassa riittää rutkasti potentiaalia jo pelkästään tämän perusteella. Hän pääsi ottamaan ensimmäiset viiltonsa NHL-jäille viime kaudella, kun Canadiens päästi hänet irti neljän ottelun ajan.

Luonnollisesti kun 19-vuotias pelaaja kaupataan toisaalle näin nopealla aikataululla, herättää se nuorukaisen pään sisällä joitakin kysymysmerkkejä. Venäläinen ymmärsi kuitenkin hyvin pian, että ehkäpä tämä oli hänen uran kannaltaan parempi vaihtoehto.

– On uskomatonta, että tämä joukkue halusi minut enemmän, kuin Montreal ja he halusivat minut NHL:ään ja auttamaan heitä. Siksi rakastan tätä seuraa. Montreal tarvitsi Drouinia ja he minua tänne. Luulen, että tämä tapa oli Tampan ainoa tapa saada minut tänne, Sergachev kertoi NHL.com:lle.

Sergachev tiedostaa, että aika junioreissa on nyt ohi, sillä hänen on otettava urallaan seuraava loikka. Hän tekeekin nyt kaikkensa sen eteen, että NHL-unelma kävisi toteen jo ensi kaudella.

– Minun on saatava alleni hyvä kesä ja olla ensinnäkin paljon vahvempi. Minun on pelattava nopeammin, jotta voisin menestyä NHL-tasolla. Olen kuitenkin pelannut kahden vuoden aikana paljon junioreissa, minkä lisäksi pelasin Venäjällä myös yhden vuoden.

– Olen siis pelannut paljon junioreissa ja oppinut Windsorissa paljon. Joten uskon vakaasti, että olen valmis NHL-tasolle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.