Vaikka Marc-Andre Fleury ei ollutkaan enää päättyneellä kaudella Pittsburgh Penguinsin ykkösvahti, satutti hänen lähtönsä seuraa merkittävästi.

Jo viime kauden alkupuolella, kun eri asiantuntijat alkoivat pohtia Vegas Golden Knightsin valintoja laajennusdraftissa, Fleury yhdistettiin nevadalaisseuraan.

Kesällä sitten selvisi, että kanadalaisvahti oli luopunut siirron estävästä pykälästään jo alkuvuodesta ja hän siis tarjoutui omaehtoisesti helpottamaan Penguinsin tukalaa tilannetta palkkakaton kanssa, hyväksymällä siirron uuteen osoitteeseen.

Ja niinhän siinä sitten kävi, että Golden Knights valitsi kokeneen Fleuryn, joka on voittanut urallaan kolme Stanley Cupia, käytännössä ottaen uudeksi ykkösvahdikseen.

Kaiken oleellisen Fleuryn arvostuksesta Pittsburghissa kertovat lähes jokaisen joukkuekaverin ja seuran johtohenkilön suusta kuullut sanat ”hän on maailman paras joukkueurheilija”. Ei siis ole ihme, että Penguinsissa ikävöidään koko uransa samaa seuraa edustanutta maalivahtia.

– Hän on luotettavampi ja suoraselkäisempi kaveri, kuin voisit kenenkään koskaan olevan, Penguinsin osaomistaja Ron Burkle hehkuttaa Pittsburgh Post-Gazettelle.

Penguins sai Golden Knightsin liittymisestä mukaan NHL-kartalle hieman yli 15 miljoonaa dollaria, kuten myös kaikki muut 29 seuraa. Burkle olisi kuitenkin valmis luopumaan kyseisestä rahasummasta pitääkseen Fleuryn.

– Toivon, että olisimme voineet antaa sen 15 miljoonaa dollaria takaisin ja pitää hänet ikuisesti.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.