Huippuprospekti Mikhail Sergachev ei kanna kaunaa Montreal Canadiensille kaupasta, joka vei hänet Tampa Bay Lightningin riveihin.

Vuoden 2016 varaustilaisuudessa yhdeksäntenä nimenä huudettu puolustaja kaupattiin Tampaan vaihdossa tähtihyökkääjä Jonathan Drouiniin.

Venäläislupaus antoi haastattelun Championat.com-sivustolle, jossa kertoi siirrostaan ja ensivaikutelmistaan Lightning GM Steve Yzermanista ja valmentaja Jon Cooperista.

– Pettymys tai suuttuminen kenellekään on turhaa, Sergachev sanoi.

– Sinut voidaan kaupata 15 kertaa urasi aikana. Minut kaupattiin, koska Montreal tarvitsi hyvää hyökkääjää ja minun kauppaaminen oli ainoa mahdollisuus saada sellainen

Canadiens sai räjähdysmäistä lahjakkuutta Drouinista, joka kiinnitettiin välittömästi kuusivuotisella 33 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella. Drouinin ura Lightningissa oli melkoisen värikäs – 22-vuotias hyökkääjä muun muassa kieltäytyi pelaamasta Syracuse Crunchista yli kuukauden ajan kaudella 2015-16, kun hänet lähetettiin farmiin.

– He tarvitsivat ranskalaisverta omaavan pelaajan, joka pystyy viimeistelemään ja tulemaan fanien suosikiksi, viime kaudella Memorial Cupin voittanut Sergachev selitti.

– Lisäksi hän todella halusi pelata Montrealissa.

Raamikas 190-senttinen ja 98-kiloinen puolustaja on kertonut uuden päävalmentajansa Jon Cooperin jättäneen häneen positiivisen vaikutelman. Hän ylisti myös Yzermania, jota kutsui ”epätyypilliseksi GM:ksi”.

– En ole ennen nähnyt GM:ää pukukopissa keskustelemassa prospekteille ja auttamassa heitä pienissä ongelmissaan, Sergachev ylisti.

– Lentomme Tampasta oli 14 tuntia myöhässä. Yzerman jutteli meille ja yritti saada ajatuksemme pois kaikesta siitä.

– Lisäksi Steve on yksi NHL-historian parhaimmista pelaajista. Ja todella hieno persoona.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.