Chicago Blackhawksissa vuonna 2010 Stanley Cup -mestaruutta juhlinut puolustaja Brian Campbell palasi pelaamaan vielä uransa viimeisen kautensa tuttuun seuraan.

38-vuotias kanadalaispuolustaja oli viettänyt edelliset viisi kauttaan Florida Panthersissa, johon hänet oli juuri Chicagosta naarannut illinoislaisseuran entinen GM Dale Tallon.

Kun sopimus Panthersin kanssa päättyi vuosi sitten, päätti hän lähteä tavoittelemaan vielä kerran sitä Stanley Cupin voittamista seuraan, jossa voittamisen kulttuuri on ilma, jota hengitetään.

Unelma mestaruuden uusimisesta kuihtui kuitenkin Campbellin osalta jo pudotuspelien 1. kierroksella, kun Nashville Predators passitti intiaanipaidat tylysti kesälomalle voitoin 4-0.

Heti kauden jälkeen Campbell ilmoitti, että hän joko jatkaa Chicagossa tai lopettaa pelaajauransa. Tiedä sitten olisiko hänelle ollut tarjolla vielä tilaa Blackhawksin alakerrassa, mutta tänään hän ilmoitti päätöksestään: pelaajaura on ohitse.

– Olen kiitollinen lukuisalle määrälle joukkuekavereita, valmentajille, henkilökunnalle ja faneille, joiden kanssa polkuni ovat kohdanneet pelaajaurani aikana Chicagossa, Buffalossa, Floridassa ja San Josessa, Campbell kiitteli Chicago Tribunen mukaan.

Campbell ei kuitenkaan poistu jääkiekon parista millekään sapattivapaalle, vaan hän aloittaa välittömästi työt Blackhawksin bisnespuolella.

– Olen innoissani tästä muutoksesta, ottaessani seuraavan askeleen sekä ammatillisesti että elämässä ylipäätään. Blackhawks-organisaatio on antanut minulle mahdollisuuden tähän ja olen siitä heille todella kiitollinen.

Campbellin NHL-ura oli huikea. Hän pelasi runkosarjassa 1 082 ottelua ja teki niissä puolustajalle upeat tehot 87+417=504. Pudotuspeleissä hänet nähtiin 107 ottelussa, hän merkkautti niissä pisteet 9+35=44 ja kuten todettua – voitti keväällä 2010 Stanley Cupin.

Henkilökohtaisella tasolla Campbell nimettiin urallaan kertaalleen NHL:n herrasmiespelaajaksi (Lady Byng Trophy, 2011-12) ja peräti neljä kertaa All Star -otteluun (2007, 2008, 2009, 2012). Tämän lisäksi hänet nimettiin myös kerran NHL:n toiseen tähdistökentälliseen.

Maajoukkueen puolella hän oli mukana vuoden 2013 MM-kisoissa sekä alle 20-vuotiaissa MM-hopeaa voittaneessa joukkueessa (1999).

Alun perin Campbell varattiin NHL:ään Buffalo Sabresin toimesta, vasta vuoden 1997 NHL Draftin 6. varauskierroksella (#156). Hän on siis jälleen yksi oiva esimerkki siitä, että kaikki on mahdollista, kun unelmiensa eteen on valmis tekemään töitä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.