Arizona Coyotesissa vaikutti alkaneen uusi aikakausi toissa sesongin aikana, sillä sekä Max Domi että Anthony Duclair väläyttelivät aika-ajoin huippuosaamistaan.

Domi päätyi tekemään kaudella 2015-16 tehot 18+34, kun taasen Duclairin saldona oli 20+24. Kaikista parasta tilanteessa Coyotesin kannalta oli se, että molemmat nuorukaiset pelasivat tuolloin tulokaskausiaan.

Molemmilla alkoi kuitenkin pienoinen alamäki viime kauden aikana. Suurempi kärsijä tässä oli juuri Duclair, joka sai 58 runkosarjaottelussa aikaiseksi vain viisi maalia ja yhteensä 15 tehopistettä.

Joukkueella löytyy kuitenkin vielä uskoa Duclairin osaamiseen. Kanadalaishyökkääjä on tällä hetkellä rajoitettu vapaa agentti, mutta seura haluaa pitää hänestä GM John Chaykan mukaan kiinni.

Sopimus ei tule kuitenkaan missään nimessä olemaan pitkä, sillä molempien kannalta paras vaihtoehto juuri tällä hetkellä on lyhyt jatkosopimus.

– Minä pidän ”Dukesta” paljon pelaajana ja ihmisenä, mutta hänellä oli vain vaikea vuosi. Nyt kyse on siitä, miten hänet saadaan takaisin hevosen selkään ja vauhtiin. Sekä joukkueen että pelaajan kannalta lyhyt jatkosopimus on nyt kaikista paras vaihtoehto, Chayka kertoi AZ Centralille.

– Se tulee olemaan yksi- tai kaksivuotinen sopimus. Me olemme nyt keskusteluiden päätteeksi tässä pisteessä. Me ymmärrämme, mitä molemmat haluavat.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.