Kun Vegas Golden Knights saapui NHL:ään laajennusjoukkueena, saivat muut seurat tästä 15 miljoonan dollarin arvoisen korvauksen.

Pittsburghissa kyseinen summa oltaisiin oltu valmiina palauttamaan, jos se olisi voinut pitää maalivahti Marc-Andre Fleurysta kiinni.

Hänet nimittäin valittiin odotetusti Vegasiin kesän laajennusdraftissa, mutta tämä ei poista sitä faktaa, etteikö Pittsburghissa olisi haluttu pitää miehen palveluksista kiinni.

Nyt seuran omistaja Ron Burkle on antanut paikallislehdelle harvinaislaatuisen haastattelun, jossa hän puhui Fleurysta todellisin sulosävelin.

– Mitä Fleury teki meille olemalla meille niin korvaamaton, ettet uskonut sen olevan edes mahdollista. GM Jim Rutherford piti hänet meillä kaikki nämä vuodet, mikä oli ainoastaan oikea asia. Minä toivon, että olisimme voineet antaa sen 15 miljoonaa dollaria takaisin ja pitää hänet ikuisesti, Burkle tunteili Pittsburgh Post-Gazettelle.

Fleury varattiin seuraan kesän 2003 draftin ensimmäisenä pelaajana, ja hänestä tuli seuran ykkösvahti kaudella 2005-06. 32-vuotias kanadalaisvahti pelasi seuran riveissä yhteensä 691 runkosarjaottelua, joissa hänen tilastonsa olivat 91,2/2.58.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.