Carey Price teki tämän kesän aikana jatkosopimuksen Montreal Canadiensin kanssa, kun osapuolet pääsivät sopuun kahdeksan vuoden mittaisesta jatkopahvista.

Sopimus on arvoltaan hurjat 84 miljoonaa dollaria ja sen cap hit on 10,5 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittaa samalla myös sitä, että Pricesta tulee kauden 2018-19 alussa NHL:n parhaiten palkattu maalivahti, sillä titteliä aiemmin hallussa pitäneen Henrik Lundqvistin cap hit on 8,5 miljoonaa dollaria.

Jos tilannetta katsotaan puhtaasti kauden 2018-19 kannalta, kuittaa Price palkkarahoina jopa 15 miljoonaa dollaria. Lundqvistin tienestit ovat sen sijaan 7,5 miljoonaa dollaria ja Boston Bruinsin Tuukka Raskin, Los Angeles Kingsin Jonathan Quickin sekä Nashville Predatorsin Pekka Rinteen tulot ovat taasen 7 miljoonaa dollaria.

Kyseinen 15 miljoonaa dollaria onkin Pricen sopimuksen yhden kauden suurin summa, joten käytetään tätä vertailukohtana historiallisiin sopimuksiin, jotka tehtiin ennen palkkakatto-aikaa.

Jos sopimusta siis verrataan NHL:n kaikkien aikojen parhaiden maalivahtien vastaaviin, on Price tässäkin tapauksessa ylivoimainen ykkönen. Nimittäin NHL:n historian voitokkaimmat maalivahdit, Martin Brodeur (691 voittoa), Patrick Roy (551) sekä Ed Belfour (484) eivät ole koskaan päässeet samoihin rahoihin käsiksi, kuin Price.

Brodeur nimittäin nettosi tuottavimmalla kaudellaan, 2002-03, 6,89 miljoonaa dollaria. Kanadalaisen uran tienestit olivat 73,1 miljoonaa dollaria. Roy sen sijaan kuittasi samaiselta kaudelta 8,5 miljoonaa dollaria, hänen uransa tienestien ollessa 56,8 miljoonaa dollaria. Belfourin palkka kaudella 2003-04 oli sen sijaan tasan 7 miljoonaa dollaria. Maalivahtilegenda kuittasi uransa aikana yhteensä 50 miljoonaa dollaria.

Price on pelannut urallaan 509 runkosarjaottelua, joista hänellä on 270 voittoa. Pian 30 vuotta täyttävällä kanadalaisella on kuitenkin runsaasti aikaa kiriä kolmikkoa voitoissa kiinni.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.