Nashville Predatorsissa siirryttiin viime kaudella kahden suomalaisvahdin taktiikkaan, sillä siinä missä Pekka Rinne toimi seuran aloittavana maalivahtina, availi Juuse Saros vaihtoaition luukkuja.

Saros taisteli alunperin roolista 25-vuotiaan tshekkivahdin, Marek Mazanecin, kanssa, joka on väläytellyt uransa aikana osaamistaan. Hänen tähänastisen uransa huippuhetket koettiin 2013-14, kun hän paikkasi loukkaantunutta Rinnettä Predatorsin maalinsuulla yhteensä 25 ottelun ajan.

Tuolloin hänen ottelunsa olivat täynnä ylä- ja alamäki. Hänen tilastonsa, 90,2/2.80, kielivätkin juuri tästä. Kamppailuiden aikana mies pelasi kaksi nollapeliä.

AHL:ssä Mazanec on kuitenkin jo tasonsa todistanut veteraani, ja esimerkiksi viime kaudella mies pelasi Milwaukee Admiralsin riveissä 47 runkosarjaottelua tilastoin 91,2/2.65.

Predators hankki kuitenkin tänä kesänä maalivahti-systeemiinsä lisää syvyyttä Andreas Lindbäckin muodossa, joten sillä on nyt mahdollisuus tehdä kokoonpanoonsa lisää tilaa heivaamalla yhden maalivahdin pois. Mazanec oli lopulta se herra, joka jäi tämän päätöksen uhriksi.

Seura on nimittäin nyt asettanut 193-senttisen tshekkivahdin waiver-listalle, mutta hätä ei ole vielä tämän näköinen.

On nimittäin hyvinkin mahdollista, että jokin seuroista nappaisi isokokoisen Mazanecin riveihinsä, joka tarvitsee syvyyttä maalivahtiosastolleen. Mies on kuitenkin todistanut tasonsa AHL-kaukaloissa, ja jos kutsu käy ylös, pystyy hän parhaimmillaan olemaan maailman parhaitakin vastaan vähintään ok-tasoa.

Kaiken lisäksi maalivahdit ovat ajoittain hitaasti kypsyvä luonnonvara, joten Mazanecilla on vielä varmasti halu todistaa, että hän kuuluu vakituisesti NHL-tasolle.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.