Florida Panthersille kuluva kesä on ollut viime vuoden tapaan melkoista isojen muutosten aikaa.

Ensiksi floridalaisseura teki rajun ratkaisun varakapteeninsa Jussi Jokisen kohdalla, kun kokenut suomalainen päätettiin ostaa ulos sopimuksestaan.

Heti seuraavana päivänä tuli yhtä odottamaton tieto, kun Panthersin kerrottiin päättäneen sopimusneuvottelut tshekkilegenda Jaromir Jagrin kanssa ja NHL:n kaikkien aikojen toiseksi paras pistemies on nyt siis vapaa etsimään itselleen uuden seuran.

Kaiken tämän takana oli tavoite tehdä joukkueesta selkeästi nopeampi, kuten NHL:ssä menestyminen nykypäivänä edellyttää. Tämä signaali vain vahvistui, kun Panthers kaappasi yhden vapaiden pelaajamarkkinoiden mielenkiintoisimmista nimistä, venäläistaituri Evgeny Dadonovin.

Dadonoville, joka siirtyy Pohjois-Amerikkaan KHL-seura SKA Pietarista, onkin kaavailtu välittömästi valtavaa roolia. Toisin sanoen, hän ottanee Jagrin paikan uuden joukkueensa ykkösvitjassa.

– Hän tulee todennäköisesti pelaamaan Aleksander Barkovin ja Jonathan Huberdeau’n kanssa. Hän on salamannopea, hän löytää kiekot ja tulee sitä kautta tekemään paljon tilaa tuolle kaksikolle, seuran GM:nä toimiva Dale Tallon paljasti seuran verkkosivuilla.

28-vuotiaalle venäläistaiturille Florida on tuttu paikka, sillä hän on alun perin Panthersin oma varaus ja hänet nähtiinkin NHL:ssä kausina 2009-2012. Nyt taalakaukaloihin palaa kuitenkin täysin erilainen pelaaja.

– Halusin kiinnittää hänet jo kolme vuotta sitten, mutta hänen sopimuksensa ei mahdollistanut sitä. Kaikissa kolmissa MM-kisoissa, joissa olen ollut Yhdysvaltain maajoukkueen matkassa, hän on ollut turnauksen paras pelaaja.

– Hän on totaalisen erilainen pelaaja kuin silloin, kun hän ensimmäistä kertaa tuli tänne. Hän on erittäin nopea, omaa loistavan työmoraalin ja hän luo paljon tilanteita. Fanimme tulevat todella pitämään hänestä.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.