Edmonton Oilersin Benoit Pouliotin ulososto ei jäänyt torstain ainoaksi, sillä Columbus Blue Jackets ilmoitti torstai-iltana Suomen aikaa virallisilla nettisivuillaan ostaneensa ulos Scott Hartnellin sopimuksen.

35-vuotiaan Hartnellin kuusivuotista ja 28,5 miljoonan taalan arvoista sopimusta oli jäljellä enää kaksi vuotta. CapFriendlyn mukaan Blue Jackets säästää ulososton jälkeen 3,25 miljoonaa dollaria tulevalla kaudella.

Menneellä kaudella 1187 NHL-ottelua urallaan tahkonnut laitahyökkääjä keräsi tililleen 37 (13+24) tehopistettä 78 ottelussa. Blue Jackets hankki Hartnellin Philadelphia Flyersistä vuonna 2015 vaihdossa R.J. Umbergeriin ja neljännen kierroksen varausvuoroon.

Hartnell on Nashville Predatorsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2000. Uransa parhaat vuodet mies pelasi Flyersissä. Hänen maali- ja piste-ennätyksensä on kaudella 2011-12 isketyt 37+30=67.

Vaikka 188-senttisen ja 97-kiloisen veteraanihyökkääjän parhaat vuodet ovat jo takanapäin, on hän edelleen hyödyllinen bottom-6-pelaaja. Hartnell tulee olemaan yksi parhaimmista vapaista laitahyökkääjistä muun muassa Patrick Marleaun, Patrick Sharpin sekä Thomas Vanekin ohella.