Sekä Vegas Golden Knightsin GM George McPhee että samaa virkaa Ottawa Senatorsissa hoitava Pierre Dorion ovat törmänneet pahemman kerran pelaajasiirtoa rajoittavaan pykälään.

McPhee totesi jo laajennusdraftin alla Golden Knightsin tulevan varaamaan niin paljon puolustajia, että osa heistä tullaan kauppaamaan. Siirtorumba käynnistyikin nopeasti, kun Trevor van Riemsdyk ja David Schlemko kaupattiin eteenpäin.

Seuraavana kauppalistalla on Ottawa Senatorsista varattu kokenut Marc Methot, josta esimerkiksi Montreal Canadiens on ollut erittäin kiinnostunut. Esteenä on ollut kuitenkin yksi seikka: 32-vuotias peluri ei ole suostunut purkamaan siirtoa rajoittavaa pykäläänsä.

Methotin sopimuksessa on pykälä, joka estää hänen kauppaamisensa kymmeneen eri NHL-seuraan ja Canadiens on tuolla listalla. Itse asiassa Canadiens oli yrittänyt saada Methotin luopumaan pykälästään jo ennen laajennusdraftia, mutta pitkän harkinnan jälkeen tämä oli kieltäytynyt.

Tiettävästi tuoreen Golden Knights -puolustajan perässä on myös muitakin seuroja, mutta ne kuuluvat niin ikään tuolle samaiselle listalle.

Samat sävelet pätevät myös Senators-puolustaja Dion Phaneufiin. Kanadalaisseura pyysi jo ennen laajennusdraftia kokenutta puolustajaa luopumaan siirtoa rajoittavasta pykälästään, mutta tämä ei suostunut tähän ja niinpä Senatorsin oli pakko suojata hänet.

Kaiken tämän jälkeen Senators on yrittänyt aktiivisesti kaupata 32-vuotiaan puolustajansa ja pöydällä onkin useampi tarjous, mutta kuinkas muutenkaan – ne ovat seuroilta, jotka eivät kuulu Phaneufin hyväksyttyjen joukkueiden listalle.

Phaneufin kauppaamisen, siis suhteutettuna Methotiin, tekee vielä vaikeammaksi se, että hänen sopimuksestaan löytyy vain 11 seuraa, joihin hän on valmis siirtymään.

Kaksikon kauppaaminen jatkuu satavarmasti lähipäivinä, mutta kummallakin pelaajalla on taskussaan melkoisen tuhti pelaajasopimus, joten kiinnostuneiden seurojen löytäminen on vaikeaa, etenkin, kun mukana on sopimusten aiheuttamia rajoituksia.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.