Arizona Coyotes ja Calgary Flames suorittivat muutama päivä sitten vaihtokaupan, jonka myötä veteraanivahti Mike Smith siirtyi liekkipaitojen riveihin.

Samalla Coyotes sai itselleen toisen veteraanivahdin, Chad Johnsonin, jonka se myös suojasi Vegasin laajennusvaraukseen. Tilanne ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen, kuin voisi luulla.

Nimittäin Coyotes tarvitsi Smithin kaupatessaan itselleen maalivahdin, jonka se suojaa laajennusdraftiin. Ja tämä oli siis juuri Johnsonin rooli.

Nyt kiekkotoimittaja John Shannon kertoo kuitenkin Twitter-tilillään, että Johnson saattaa palata takaisin Flamesin riveihin jo heinäkuun alussa, kun NHL:n vapaat markkinat käynnistyvät.

Johnsonista tulee nimittäin rajoitettu vapaa agentti 1. heinäkuuta, joten hän on vapaa tekemään sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa. Vaihtokauppa Coyotesiin ei siis ollut millään tavalla pitävä.

John Shannon

@JShannonhl
Don't be surprised if Chad Johnson is a Calgary Flame on July 1. Coyotes need goalie to protect for expansion draft. CJ is a UFA.

Johnson on pelannut NHL:ssä kaudesta 2009-2010 lähtien, ja yhteensä hänelle on kertynyt 137 runkosarjaottelua. Näissä hänen tilastonsa ovat 91,5/2.44, joten mies on eittämättä pätevä kakkosvahti mille tahansa joukkueelle.

Urallaan Johnson on edustanut Calgary Flamesin lisäksi New York Rangersia, Phoenix Coyotesia, Boston Bruinsia, New York Islandersia sekä Buffalo Sabresia.