Vegas Golden Knightsin laajennusvaraus lähestyy kovaa vauhtia, ja eilen saimme tietää muiden joukkueiden suojattujen pelaajien listat.

Sosiaalisessa mediassa ja muissa huhuissa liikkui ennen varsinaista tapahtumaa useita spekulaatioita siitä, mitkä pelaajat eri seurat tulevat suojaamaan. Ja kuten perinteisiin huhuihin kuuluu, harva näistä piti paikkansa.

Urheilusivusto Fanrags listasi suojattujen pelaajien viisi suurinta yllätystä, ja tässä ne nyt ovat:

Minnesota Wild jätti Matt Dumban vapaaksi riistaksi

Itse Matt Dumban suojaamatta jättäminen ei ollut jättimäinen yllätys, sillä Minnesota Wildin tilanne sen pelaajien suhteen oli hankala. Lyhyesti selitettynä Wildilla oli liikaa laatua suojattavaksi, joten yksi kova tekijä jäi väkisin vapaille markkinoille.

Yllättävintä Dumban kohdalla oli kuitenkin se, että seura ei kaupannut häntä lopulta toisaalle. Huhuissa nimittäin liikkui paljon puhetta siitä, että joko Dumba tai Jonas Brodin kaupattaisiin ennen NHL:n Trade Freezeä.

Florida Panthersin yllättävä suojauskäytäntö

Florida Panthersin uskottiin suojaavan ehdottomasti seitsemän hyökkääjää ja kolme puolustajaa, mutta Miamissa oltiin eri mieltä.

Tästä johtuen sen vapaina pelaajina ovat muun muassa Jonathan Marchessault, Jussi Jokinen, Colton Sceviour, Jason Demers sekä Jaromir Jagrin neuvotteluoikeudet.

Panthersin kohdalla pientä ihmetystä aiheutti myös se, että se päätti suojata maalivahti James Reimerin, eikä veteraani Roberto Luongoa.

Detroit Red Wings jätti Petr Mrazekin vapaaksi

Vaikka Petr Mrazekin mennyt kausi oli suuri pettymys, on tshekkivahdilla tallessa vielä valtava potentiaali. Kaiken lisäksi mies on vasta 25-vuotias, eli hänen parhaat päivänsä ovat yhä edessä päin.

Tästäkin huolimatta Red Wingsin GM Ken Holland päätti suojata Mrazekin sijasta vanhemman ja kalliimman Jimmy Howardin. Kenties Detroitissa luotetaan koviin maalivahtimarkkinoihin, minkä vuoksi Vegas mahdollisesti ohittaisi draftissa Mrazekin nimen.

New York Islandersin viiden puolustajan suojaaminen

Joukkueilla oli siis vaihtoehtoina suojata joko seitsemän hyökkääjä ja kolme puolustaja, tai yhteensä kahdeksan kenttäpelaajaa. Kun systeemi tuli julki, oli käytännössä jokainen sitä mieltä, että jälkimmäinen systeemi antaisi joukkueille mahdollisuuden suojata neljä hyökkääjää ja neljä puolustajaa.

New York Islanders oli kuitenkin eri mieltä, sillä se suojasi vain kolme hyökkääjää ja jopa viisi puolustajaa. Se tarkoitti kuitenkin samalla sitä, että se tulee lähes varmuudella menettämään kovan luokan hyökkääjän, kuten esimerkiksi Josh Baileyn, Nikolai Kuleminin, Brock Nelsonin tai Ryan Stromen.

Penguins pakotettu suojaamaan neljä puolustajaa

Puolustaja Justin Schultz lunasti vihdoin viime kaudella häneen kohdistetut suuret odotukset, sillä mies löi NHL-kaukaloissa kunnolla lävitse.

Tämä myös pakotti Penguinsin toimimaan, ja se joutuikin kaiken järjen vastaisesti suojaamaan ainoastaan neljä hyökkääjää.

Samalla se jätti Vegasille vapaaksi todella vahvan nipun hyökkääjiä, kuten Carl Hagelinin, Nick Boninon sekä Bryan Rustin.