Vancouver Canucks on aloittamassa piakkoin todellista jälleenrakennusta, jossa on mitä ilmeisimmin tilaa myös entisille superlupauksille.

Nimittäin kesällä 2010 kolmantena varatun Erik Gudbransonin ura taalajäillä on kulkenut tähän mennessä kohtalaisesti, mutta hän on vielä kaukana varausnumeronsa asettamista odotuksista.

Nyt Canucks ja Gudbranson ovat kuitenkin tehneet vuoden mittaisen jatkosopimuksen, joka on arvoltaan 3,5 miljoonaa dollaria.

– Erik on suuri, vahva ja fyysinen puolustaja, joka tiedostaa, että hänellä on vielä paljon todistettavaa. Hän on työskennellyt myös kovaa loukkaantumisesta parantumisen vuoksi. Hänellä on olemassa johtajan ominaisuuksia ja se on tärkeää meidän nuorelle joukkueellemme. Olemme innoissamme kun saamme hänet ensi kaudella terveenä takaisin kaukaloihin, Canucksin GM Jim Benning kertoi seuran tiedotteessa.

Gudbranson on kärsinyt rannevammasta maaliskuusta lähtien. 25-vuotias ja 195-senttinen jässikkä on pelannut NHL-urallaan 339 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt tehot 12+37. Taklauksia miehellä näistä otteluista on 820 kappaletta.