NHL:n vilkas ja arvaamaton kesä on aivan nurkan takana, ja oikeastaan nyt on alkanut jo tapahtumaan.

Vegas Golden Knightsin laajennusdraftin takia monet joukkueet joutuvat nimittäin miettimään todella tarkkaan, mitä he tekevät veteraanipelaajiensa kanssa, joiden sopimuksessa on liikuttelun estävä pykälä, joka tunnetaan tuttavallisemmin nimellä NMC.

Nyt jopa kolmen seuran suunnalta on kantautunut huhuja juurikin NMC-pelaajien suhteen. Ensimmäisenä vuorossa on Columbus Blue Jackets, joka ei aio huhujen mukaan pyytää Scott Hartnellia luopumaan NMC:stä.

Tämä tarkoittaa siis sitä, että GM Jarmo Kekäläisen on pakko suojata veteraanihyökkääjä Vegasin laajennusvaraukseen, mikä taasen syö suojattavien pelaajien listalta yhden paikan pois. Asiasta kertoi Columbus Dispatchin Aaron Portzline.

Sama tilanne on myös Florida Panthersilla, joka ei aio pyytää puolustaja Keith Yandlea luopumaan NMC-pykälästään. Asiasta kertoi Miami Heraldin George Richards.

Sen sijaan Ottawassa tilanne on eri, sillä se on pyytämässä puolustaja Dion Phaneufia luopumaan NMC-pykälästä, jotta se saisi suojattua yhden ylimääräisen nuoren pelaajan.

Ottawa Citizenin Bruce Garriochin mukaan Phaneufilla on aikaa päättää asiasta ensi perjantaihin mennessä.