Philadelphia Flyersin GM:nä toimiva Ron Hextall suoritti oranssipaitojen kesän tärkeimmän tehtävän, kun hän iski tähtipuolustaja Shayne Gostisbeheren kouraan pitkän jatkosopimuksen.

Gostisbeheren cap hit oli vielä menneellä kaudella 925 000 dollaria, mutta ensi kaudesta alkaen hänen keskiarvollinen vuosipalkkansa tulee olemaan hulppeat 4,25 miljoonaa dollaria.

Flyers tiedotti tänään päässeensä yhteisymmärrykseen kuusivuotisesta ja yhteisarvoltaan 27 miljoonan dollarin arvoisesta jatkopahvista.

– On todellinen unelma olla osana yhtä parhaista jääkiekko-organisaatioista. Kaikki, mitä täällä on meneillään – meillä on nuoria pelaajia nousemassa ylös ja meillä on jo joitain avainpalasia – on hieno tietää olevansa osa (seuran) suunnitelmia, Gostisbehere hehkuttaa seuransa verkkosivuilla.

– Me olemme valmiita ottamaan monta askelta eteenpäin ja toivottavasti se johtaa upeisiin asioihin.

24-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja tuli ryminällä Flyersin kokoonpanoon, kun hän pitkän toipumisjaksonsa jälkeen valloitti kesken kauden 2015-16 paikan seuransa selkeänä ykköspuolustajana. Hän pelasi tulokaskaudellaan 64 runkosarjaottelua ja teki niissä puolustajalle erinomaiset tehot 17+29=46.

”Ghostin” vaikutus joukkueen pelaamiseen olikin melkoinen. Heti hänen mukaantulonsa myötä hän alkoi ratkoa pelejä ja otti enemmän tai vähemmän koko joukkueen reppuselkäänsä, kauden huipentuessa odottamattomasti pudotuspeleihin.

Kauden päätteeksi hänet nimettiin ehdolle vuoden tulokkaaksi, mutta hän hävisi kisan Chicago Blackhawksin venäläishyökkääjä Artemi Panarinille ja kolmanneksi sijoittui puolestaan Edmonton Oilersin Connor McDavid.

Tämän kunnian lisäksi Gostisbehere nimettiin Flyersin sisäisessä palkitsemisgaalassa joukkueensa parhaaksi puolustajaksi.

Viime kausi oli kuitenkin hieman vaikeampi. NHL:ssä puhutaan usein niin sanotusta toisen vuoden kirouksesta ja tämä piti jokseenkin paikkansa Gostisbeheren kohdalla. Hän löysi ajoittain itsensä katsomon puolelta, joskin kaikesta huolimatta hänelle kirjattiin 76 runkosarjaottelussa tehopisteet 7+32=39.

Gostisbehere on Flyersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2012.

Pennsylvanialaisseuralla on ensi kaudeksi 17 sopimuspelaajaa ja sillä on tilaa palkkakaton alla hieman yli 8,6 miljoonaa dollaria.

Nykyisistä vapaista agenteistaan sen odotetaan tekevän jatkosopimuksen ainakin hyökkääjä Jordan Wealin kanssa, tämän noustua kesken päättyneen runkosarjan Flyersin kokoonpanoon ja tehtyään heti vaikutuksen seuran johtoportaaseen.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.