Arizona Coyotes on selvässä jälleenrakennusvaiheessa, eikä joukkueelta voi odottaa suuria tekoja vielä ainakaan muutamaan vuoteen.

Jotkin pelipaikat sillä on kuitenkin hyvin hoidettuna, kuten nyt vaikkapa maalivahtiosasto Mike Smithin muodossa. Mies kerää vuosittain ok-tason tilastot, vaikka mies pelaakin haparoivan puolustuksen alla, joka päästää paljon vetoja maalia kohti.

Kuitenkin, kuten pari päivää sitten uutisoimme, saattaa Smith vaihtaa maisemaa vielä kuluvan kesän aikana. Kyseistä vaihtokauppaa on odoteltu jo hyvä tovi, sillä Smith ei ole juuri koskaan pelannut menestyvän joukkueen takana, minkä lisäksi hän on jo 35-vuotias.

Nyt, GM John Chaykan mukaan Smith ei kuitenkaan sittenkään ole kaupan, joten meno Arizonassa tulee mitä luultavimmin pysymään ennallaan.

– Jos se on katsottu nyt niin, että olen tehnyt Miken vapaaksi ja odottelen tarjouskilpaa, niin se ei pidä paikkansa, Chayka kertoi Sportsnetin mukaan.

– Me saamme puheluita pelaajista jokainen vuosi. En usko, että kukaan on koskematon, mutta kuten viime vuonna Oliver Ekman-Larssonin kohdalla, hän on yhtä korkealla tuolla listalla, kuin kukaan muu.

Chayka korostaa myös sitä, että Smith on Coyotesille äärimmäisen tärkeä pelaaja. Hänen numeronsa eivät toki päätä huimaa, mutta tässä vaiheessa on muistettava, minkä joukkueen takana hän pelaa.

Esimerkiksi viime kaudella Smithiä kohtaan lauottiin NHL:n kuudenneksi eniten vetoja, vaikka hän pelasi ”vain” 55 ottelua. Hänen torjuntaprosenttinsa oli 91,4 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2.92.

– Maalivahti on niin tärkeä pelipaikka ja Mike oli viime kaudella yhtä hyvä, kuin monet muut kilpailijat. Hänellä on meidän seurallemme paljon arvoa, sillä hän All Star -pelaaja ja meidän tukijalkamme. Hänen arvonsa on todella korkea, mutta jos joku haluaa maksaa tämän, niin se on se, miten tämä teollisuus toimii.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.