Kanadalaislaituri Taylor Hall oli viime kesänä osa yhtä NHL:n viime vuosien merkittävimmistä vaihtokaupoista.

Edmonton Oilers oli jo vuosien ajan huutanut erinomaisen puolustajan perään. Lopulta seuran GM:nä toimiva Peter Chiarelli painoi liipaisinta ja kauppasi yhden kauden 2015-16 kuumimmista laiturinimistä New Jersey Devilsiin, vaihtokaupassa Adam Larssoniin.

Hallin kohdalla siirto oli melkoisen ikävä. Hän oli rämpinyt koko NHL-uransa ajan Oilersin riveissä NHL:n pohjamudissa ja heti hänen lähtönsä jälkeen albertalaisseura päätti 11 vuoden mittaisten pudotuspelittömän putkensa. Samaan aikaan 25-vuotiaan Hallin uusi seura, Devils, jäi kauaksi pudotuspelipaikoista.

Ilmassa onkin edelleen jonkinasteista katkeruutta, mitä tulee Hallin suhtautumiseen vaihtokauppaan. Hän ei tokikaan myönnä sitä suoranaisesti, mutta ymmärtääkseen asian rivien välistä sitä ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen ”Einstein”.

– En sanoisi, että halusin heidän häviävän, mutta olihan se hienoa nähdä heidän putoavan, Hall avautui Sportsnetille Oilersin 2. kierrokselle saakka kestäneestä pudotuspelikeväästä.

– Sitä asiaa on vaikea kuvailla ihmisille. Siirrosta on kulunut jo, että lopulta sitä on… no, se on mitä se on. Olen nyt Devilsin pelaaja ja innoissani siitä, mitä me pystymme tekemään ensi kaudella.

Entäpä tapaus Kovalchuk?

Hall ei ole vielä koskaan päässyt itse pelaamaan NHL:n pudotuspelejä ja sitä kautta hän ei ole oppinut myöskään voittamaan.

– Olihan se turhauttavaa, kun pukuhuoneessa sekä valmentajien että pelaajien pelisuunnitelmana oli voittaa, mutta etenkään ensimmäisinä vuosinani se ei aina toteutunut.

– Se on aika rankkaa nuorelle pelaajalle. Mielestäni tärkein yksittäinen kehityskohde nuorelle pelaajalle on nähdä, miten voittaa pelejä ja ehkä siinä olisi voitu onnistua Edmontonissa aiemminkin, mutta en ole ihan varma.

Kirjoitimme eilen artikkelin siitä, miten siirtohuhujen kohteena olevan Jordan Eberlen kohdalla juuri voittamisen kulttuurin puute on saattanut vaikuttaa hänen kehitykseensä pelaajana.

Nyt nähdyt Hallin kommentit kielivät siitä, että näin todella saattaa olla.

Uudessa seurassaan päättyneellä kaudella 72 runkosarjaotteluun tehot 20+33=53 iskenyt Hall uskoo kuitenkin parempaan tulevaisuuteen tulevaisuudessa ja hän otti kantaa muun muassa seuransa ykkösvarausvuoroon sekä Ilya Kovalchukiin.

– Mitä olen kuullut, hän ei välttämättä halua jatkaa New Jerseyssä. Meillä on paljon erilaisia mahdollisuuksia kasvaa, sillä ykkösvarauksen ohella joko pelaaminen Kovalchukin kanssa tai sitten arvokkaiden vaihtopalojen saaminen sekä Vegasin laajennusdraft mahdollistavat tiettyjen tarpeidemme täyttämisen.

– Odotan siis sitä innolla ja GM Ray Sherolla on loistava suunnitelma sen suhteen, mitä meidän tulee tehdä ja mitä me tarvitsemme. Tämä on siis oiva kesä tälle, koska meillä on järkyttävä määrä tilaa palkkakaton alla ja todella nuori joukkue, joka näyttää erittäin lupaavalta.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.