Kauan siinä meni, mutta tällä hetkellä se ei ole ongelma eikä mikään. Nimittäin kun Ottawa Senators ja Pittsburgh Penguins kohtasivat toisensa viime yönä, sai kanadalaisseura liian pitkäksi venyneen putkensa vihdoin poikki.

Senators ei ollut nimittäin tehnyt vielä yhtä ainutta ylivoimamaalia koko toukokuun aikana. Putki piti sisällään käsittämättömät 29 yritystä, joista yhdestäkään se onnistunut saamaan kiekkoa nuottaan.

Edellinen ylivoimamaali näki päivänvalonsa New York Rangers -sarjan ensimmäisessä ottelussa, 27. huhtikuuta.

Apuun riensi tässä vaiheessa Bobby Ryan, jonka ylivoimamaali kavensi ottelu 1-1:een toisen erän puolivälin jälkeen. Senators voitti ottelun lopulta lukemin 2-1, minkä myötä ottelusarjan ratkaisu venyi Game 7:ään.

Ryan sai osumaansa apua kahdestakin eri suunnasta, sillä Penguins-laumasta jäähypenkillä istuivat estämisestä rangaistuksen saanut Ron Hainsey sekä korkean mailan vuoksi boksiin joutanut Ian Cole.

Senators tarvitsi siis itselleen jopa kahden miehen ylivoiman, jotta henkisesti raskas putki tuli päätökseensä.