Siinä missä Venäjä oli avauserässä puolihuolimaton, lopetti Suomi pelaamisen toiseen erään lähes täydellisesti. Leijonat nimittäin pääsi aloittamaan keskimmäisen erän ylivoimalla, mutta kymmenen sekuntia ennen sen päättymistä Venäjä siirtyi kamppailussa 2-0-johtoon.

Niin, ja ennen tätä Suomi ei ollut saanut laukaustakaan maalia kohti. Siis ylivoimalla.

Tämän jälkeen alkoi Venäjä-show, sillä se onnistui leikittelemään Suomen kumoon, vaikka kamppailua onkin jäljellä vielä 20 minuuttia.

Venäjän maalit iskivät Vladimir Tkachyov, Nikita Gusev sekä Bogdan Kislevich. Itänaapurimme 4-0-johtoasema vaati lopulta vain reilut kahdeksan minuuttia, minkä jälkeen oli Joonas Korpisalon aika antaa Harri Säterille vetovastuu.

Suomen tahtotaso ottelun toisessa erässä oli sanalla sanoen surkea, minkä lisäksi virheitä tehtiin sekä kiekollisena että kiekottomana – ja moneen eri otteeseen. Venäjä sai nimittäin kuin varkain loistavia maalintekopaikkoja, kiitos Leijonien surkean pelaamisen.

Kuitenkin erän loppuun Suomi sai kavennusosuman, kun Mikko Rantanen rikkoi Suomen kuparisen ajassa 39:33.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.