Pittsburgh Penguinsin maalille pikakomennuksella Columbus Blue Jacketsia vastaan pelatussa ensimmäisessä pudotuspelikohtaamisessa komennettu Marc-Andre Fleury onnistui erinomaisesti.

Blue Jacketsin kokenut hyökkääjä Scott Hartnell, joka on kohdannut uransa aikana Fleuryn lukuisia kertoja, kehui ensialkuun kanadalaisvahtia, kun häneltä kyseltiin loukkaantunutta Matt Murrayta tai Fleurya vastaan pelaamisesta.

– Potato, po-tah-to – sekä Murray että Fleury ovat molemmat hyviä, Hartnell totesi TSN:lle, käyttäen yleistä pohjoisamerikkalaista sanontaa, joka viittaa siihen, että on se ja sama kumpiko Penguins-vahti tolppien väliin luistelee.

– Se (valinta) ei aiheuta meille minkäänlaista vahinkoa. Jokainen tässä joukkueessa on kohdannut Fleuryn lukuisia kertoja. Hän on voittanut kaksi Stanley Cupia.

Lopulta Hartnell muutti kommentointinsa itselleen sopivampaan tyyliin ja alkoi piikitellä keväisistä sulamisistaan kovin usein tunnetuksi tullutta Fleurya.

– Hän näyttäisi pysäyttävän vaikeat (maalintekoyritykset), mutta päästävän helpot.

Joukkueiden välisen ottelusarjan toinen osa käynnistyy reippaan tunnin päästä. Murray on edelleen sivussa ja Fleury siis kantaa torjuntavastuun.

Pian pääsemme siis näkemään, että onko kokeneesta kanadalaisvahdista ylläpitämään ensimmäisen ottelun tasonsa vai oliko kyse kenties siitä, että Fleury pääsi otteluun ilman turhaa miettimistä, kuten esimerkiksi ensimmäisen ottelun pohjoisamerikkalaisselostajat totesivat. Murray nimittäin oli merkitty aloittavaksi maalivahdiksi, mutta hän joutui jättää lämmittelyt kesken, eikä enää palannut takaisin kaukaloon.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.