Florida Panthersissa tehtiin eilen suuri päätös, kun se päätti vapauttaa GM:nä ja päävalmentajana viime kaudella toimineen Tom Rowen tehtävistään.

Rowe laittoi Floridassa homman kiltisti sanottuna sekaisin, sillä viime kauden Atlantin divisioonan mestaruus vaihtui hyvin nopeasti joukkueen tämän kauden ennenaikaiseen kesälomaan.

Rowe laittoi Panthersin kokoonpanoa viime kesänä runsaalla kädellä uusiksi, ja kun kausi alkoi, antoi hän päävalmentaja Gerard Gallantille nopeat potkut. Täten kaikki valta oli miehen käsissä, eikä tästä juuri pidetty kauden jälkeen.

– Kaikki tehtiin hyvällä tarkoituksella. Me haluamme voittaa ja halusimme katsoa kaikki mahdolliset kortit, koska vaihtoehtoja oli paljon. Mutta uskomme, että yksilö, joka kuuntelee kaikkea – tilastokavereita, kykyjenetsijöitä ja omaa itseään – ja jolla on oma ääni raportoimaan asioista johtoportaalle, on meille kaikista parhain, Panthersin puheenjohtaja Matthew Caldwell kertoi Miami Heraldille.

Rivien välistä on siis luettavissa, että Rowen kohdalla puhuttiin pitkälti suuresta yksinvaltiaasta. Nyt hänen paikalleen astelee tuttu mies, Dale Tallon, joka on toiminut Panthersin GM:nä kuuden kauden ajan (2010-16).

Rowe on erotettu myös päävalmentajan paikaltaan, joskaan tähän tontille ei ole olemassa vielä korvaajaa.