Minnesota Wildin tilanne näytti vielä alkuvuodesta varsin hyvältä. Seura eteni voitosta voittoon, ja oman divisioonan voitto näytti todennäköiseltä.

Pelaajasiirtojen takarajalla joukkue hankki Arizona Coyotesin riveistä Martin Hanzalin ja Ryan Whiten. Kumpikaan pelaajista ei ole onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta niin ei ole onnistunut myöskään Wild.

Joukkue on nyt hävinnyt kymmenestä viimeisestä ottelusta peräti kahdeksan, ja on jo viisi pistettä perässä Chicago Blackhawksia. Maaliskuun aikana Wild on onnistunut voittamaan vain Florida Panthersin kertaalleen ja San Jose Sharksin kahdesti.

Lisää vettä myllyyn aiheutti Vancouver Canucks, joka voitti Wildin lauantaina lukemin 4-2. Ottelu oli pitkään Canucksin 4-0-johdossa, mutta muutama onnekas pomppu aivan ottelun lopulla toi Wildille vielä pientä toivoa.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau oli häpeissään joukkueen esityksestä kotiyleisön edessä.

– Se oli nöyryyttävää. Olen häpeissäni. Jos olisin fani, olisin buuannut vieläkin enemmän, sillä he maksavat hyvän summan tästä, Boudreau totesi.

Onko edessä jälleen lyhyt kevät?

Wildin otteiden on parannuttava välittömästi, sillä pudotuspelit ovat aivan nurkan takana. Nykyisellä menolla Wildille ei voi ennustaa kovinkaan pitkää kevättä, mikä valitettavasti on tullut seuralle tutuksi viimeisten kausien osalta.

Wild ei ole nimittäin päässyt toista kierrosta pidemmälle kuin kerran, ja siitäkin on aikaa jo 14 vuotta. Tällä hetkellä vaikuttaisi siltä, että Wild kohtaisi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella joko Nashville Predatorsin tai St. Louis Bluesin.

Molemmat joukkueet ovat olleet viime aikoina oivassa vireessä, joten Wildin urakka ei varsinaisesti helpotu, kun pudotuspelit käynnistyvät.