New Jersey Devilsiin viime kesänä paljon puhuttaneessa vaihtokaupassa siirtynyt Taylor Hall ei ole vielä päässyt maistamaan olympialaisten tunnelmaa.

Tällä hetkellä vaikuttaisi pahasti siltä, että tuo mahdollisuus siunaantuu aikaisintaan vasta vuonna 2022, Hallin ollessa tuolloin jo yli kolmekymppinen.

Kun katsotaan, mihin suuntaan NHL on menossa – pelaajat ovat yhä nuorempia – saattaa olla, että NHL:n todennäköinen päätös jättäytyä pois vuoden 2018 olympialaisista tuhoaa tuon unelman Hallin osalta kokonaisuudessaan.

– Pystyn ymmärtämään omistajia, jotka eivät halua menettää pelaajia loukkaantumisiin tai pitää muutaman viikon taukoa, jolloin he (omistajat) eivät tienaa mitään, Hall aloittaa haastattelunsa NHL Suomelle.

– Pelaajat haluavat mennä ja mielestäni kyse ei saa aina olla rahasta. Nyt on kyse lätkästä ja pelaamisen nautinnollisuudesta niinkin erityislaatuisessa tapahtumassa, kuin olympialaiset.

NHL:n komissaarina toimiva Gary Bettman on etenkin aivan viime päivinä jyrkentänyt kantaansa NHL:n mukanaolon suhteen ja tilanne näyttää huonolta sekä pelaajien että fanien kannalta.

– En ole oikein perillä hänen syvimmistä syistä kisojen väliin jättämisen osalta. Mutta mitä tulee komissaariin, niin aina silloin tällöin hänellä on jokin motiivi sen taustalla, mitä hän sanoo ja tämä vaikuttaisi olevan liigan asenne (olympialaisten suhteen).

Hall on ollut aina suunnaton olympiafani, kuten niin moni muukin kanadalainen, ja turnauksen merkitys on hänelle valtava.

– Se on parhaista parhaiden turnaus. Parhaat pelit maailmassa.

– Kyse ei ole pelkästään lätkästä, vaan myös koko olympialaisten ilmapiiristä ja siitä, mitä olympialaiset edustaa. Luulen, että jos mennään ympäri liigan ja kysytään pelaajilta, niin he haluavat mennä ja saada mahdollisuuden pelata maailman parhaita vastaan suurimmalla mahdollisella näyttämöllä. Toivon, että siellä nähdään NHL-pelaajia.

”Muutama vamma” estänee kolmannen perättäisen MM-kullan tavoittelun

Taylor Hall on ollut Kanadan maajoukkueen mukana kaksissa viime MM-kisoissa ja ne molemmat ovat päättyneet vaahteranlehtipaitaisen joukkueen mestaruusjuhliin. Devils-tähti myöntääkin nauttineensa niistä täysin rinnoin.

– Viime kevään kisat olivat erityisen merkityksekkäät, koska ne pelattiin Venäjällä, jossa turnauksella on valtavan suuri merkitys.

– Mitä tulee maasi edustamiseen ja MM-kisoihin osallistumiseen, niin nämä kahdet viime kisat, joissa olin mukana, olivat uskomattoman hienoja kokemuksia. Etenkin se, kun pääsi kokemaan Venäjän; pelaaminen erittäin vihamielisen yleisön edessä oli todella hauskaa.

Mutta miltä sitten tuntuu ajatus keväisestä Pariisista?

– Olen aina rakastanut pelaamista Kanadalle ja voittaminen sekä perheeni paikallaolo tekivät viime kevään mestaruudesta erityisen hienon. Luulen kuitenkin, että jätän nämä kisat väliin. Minulla on muutama vamma, joille tahtoisin antaa vähän enemmän aikaa parantumiseen.

Kaikesta huolimatta ”hauska vuosi”

Kuten todettua, Hall pelaa tällä hetkellä ensimmäistä kauttaan New Jersey Devilsissä. Hän oli ydinosa Edmonton Oilersin ja Devilsin välistä vaihtokauppaa, jossa toiseen suuntaan matkasi puolustaja Adam Larsson.

Heti ensimmäisellä Devils-kaudellaan hän tuli valituksi NHL:n All Star -tapahtumaan, hän on joukkueensa toiseksi paras pistemies ja kolmanneksi paras maalintekijä. Kausi ei ole ollut mitenkään täydellinen suoritus Hallilta.

Samat sanat pätevät myös Devilsiin, sillä joukkue jää pudotuspelien ulkopuolelle ja se on noin kymmenen kierrosta ennen runkosarjan loppua koko liigan kolmanneksi viimeisellä sijalla. Kaiken kukkuraksi pirupaitainen lauma on kärsinyt todella pahoista maalinteko-ongelmista ja se on luonnollisesti heijastunut myös Hallin pelaamiseen. Esimerkiksi ykkössentteristä on huutava pula.

Hall, jota voisi kutsua yhdessä maalivahti Cory Schneiderin kanssa joukkueen ainoiksi varsinaisiksi tähtipelaajiksi, on kuitenkin nauttinut ajastaan uudessa seurassaan.

– Tämä on ollut hauska vuosi, vaikka voittaminen onkin ollut hankalaa. Viimeiset kymmenen peliä ovat tärkeitä. Pidin aikaisemmin kliseenä sitä, että muutamat viimeiset pelit johdattavat sinut kesään ja seuraavaan kauteen, mutta näen niiden merkityksen nykyään eri tavalla.

– Jos onnistut lopettamaan kauden pelaten hyvin, se kasvattaa sekä joukkueen että yksittäisen pelaajan luottamusta matkalla kohti seuraavaa kautta, Hall päättää antoisan 15 minuutin haastattelun keskellä Toronton mediamylläkkää.

Haastattelu:
Kimmo Romanoff, Toronto

Muu teksti:
Marko Ollonqvist