Carolina Hurricanes aiheutti kotiottelussaan vaikeuksia New York Rangersille, jonka peli on ollut viime aikoina varsin ailahtelevaa. Etenkin Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho oli täysin pitelemätön vierasjoukkueelle.

Ahon ilta käynnistyi tehopisteiden muodossa jo avauserässä, kun hän syötti ajassa 13:44 joukkueensa 2-1-maalin. Hurricanes oli tasoittanut ottelun vain 29 sekuntia aiemmin, Jeff Skinnerin toimesta, joten hetki oli synkkä Rangersille ja suomalaisvahti Antti Raannalle.

Ottelun toisessa erässä Hurricanes ei onnistunut iskemään maaleja, mutta Rangers sen sijaan iski. Joukkue pääsi erän aikana kolmesti ylivoimalle ja se käytti niistä kaksi hyväkseen, kun Mika Zibanejad nakutti kiekon kahdesti ohitse Cam Wardin.

Päätöserään tuli kuitenkin sisuuntunut kotijoukkue. Pelillisesti se oli ollut kaksi ensimmäistä erää alakynnessä, mutta kolmanteen se saapui hurrikaanin lailla.

Hurricanesin vyöry konkretisoitui myös maaleina. Rangers-puolustaja Nick Holden lähti nimittäin istumaan kaksiminuuttista ajassa 48:30 ja vain 34 sekuntia myöhemmin Aho täräytti illan ensimmäisensä, Teuvo Teräväisen hienosta jättösyötöstä.

Normaalisti Ahoa ei juurikaan nähdä tykittelemässä kiekkoa maaliin siniviivalta, mutta aina välillä kannattaa näköjään kokeilla sitäkin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin oli puolestaan kaksi ylivoimaosumaa iskeneen Zibanejadin vuoro suunnata jäähyboksiin. Tällä kertaa aikaa ehti kulua vajaa minuutti, kun Aho ohitti jo toisen kerran Raannan.

Maalissaan hän sai nauttia Elias Lindholmin ja Jordan Staalin upeasta esityöstä, eikä Raannalla ollut maalissa mitään jakoa.

Kyseessä oli samalla 19-vuotiaalle Aholle kauden 20:s osuma. Hänellä on nyt kasassa kuluvalta kaudelta upeat tehot 20+18. Myös Teräväinen vietti ottelussa pyöreitä, sillä hänelle syöttöpiste oli kauden 20:s suomalaishyökkääjällä on nyt kasassa pisteet 12+20.

Ahon osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi, kun Hurricanes voitti ottelun numeroin 4-3. Vieraiden maalilla Raanta torjui 26 laukausta. Isäntien Wardille kirjattiin 41 torjuntaa.

Yksikään muu pelaaja ei yltänyt ottelussa kolmeen tehopisteeseen, mutta isäntien Jordan Staal (0+2) sekä vieraiden Derek Stepan (0+2) ja Chris Kreider (1+1) viettivät kahden tehopisteen iltaa.