New York Rangersin riveissä jo kaudesta 2005-06 lähtien pelannut Henrik Lundqvist on kuulunut maailman parhaiden maalivahtien joukkoon jo vuosien ajan. Toki taso on tippunut astetta alemmas tämän kauden aikana, mutta Lundqvist kuuluu yhä ehdottomaan eliittiin.

Tästä loistava osoitus nähtiin viime yönä, kun Rangers kohtasi Florida Panthersin. Manhattanilaisseura oli ottelussa parempi lukemin 5-2.

Voitto Panthersista merkkasi samalla Lundqvistille suuren merkkipaalun saavuttamista, sillä hän nousi yksin NHL:n kaikkien aikojen voittotilastossa kymmenennelle sijalle. Miehellä on voittoja kasassa nyt 404 kappaletta, joiden avulla Grant Fuhr (403) jäi taakse.

Lundqvistilla on mahdollisuus kivuta listalla yhdeksänneksi vielä tämän kauden aikana, sillä Glenn Hall on ainoastaan kolmen voiton päässä ruotsalaisesta.

Samaan joukkoon Brodeurin ja Royn kanssa

Lundqvistin suuruudesta kertoo paljolti myös se, että viime yön voitto oli ruotsalaisen tämän kauden 30. Otteluita miehen tilille on kertynyt 51.

Tämä oli samalla Lundqvistin 11. kausi, jonka aikana hän on kerännyt tililleen 30 voittoa. Ainoastaan kaksi muuta maalivahtia koko NHL:n historiassa on kyennyt samaan, jotka ovat Martin Brodeur (14 kautta) sekä Patrick Roy (13).

Viime yön ottelun myötä Lundqvist siis ohitti Grant Fuhrin sekä pääsi samaan joukkoon Martin Brodeurin ja Patrick Royn kanssa.

Ei aivan perinteikäs tiistai.