Kun Scott Hartnell siirtyi kesällä 2014 Columbus Blue Jacketsiin, hänen odotettiin nousevan joukkueen tärkeimmiksi pelaajiksi sekä seuran johtohahmoksi. Hartnell oli pelannut tuolloin viimeiset vuodet Philadelphia Flyersissa, jossa hän iski parhaalla kaudellaan 37 maalia ja 67 tehopistettä.

Ensimmäisellä kaudellaan sinitakkien paidassa Hartnell onnistui erinomaisesti, sillä hän iski 60 (28+32) tehopistettä. Hänen ongelmansa alkoivat kuitenkin viime kaudella, kun hän pyysi siirtoa seurasta. Tarina sai uuden käänteen viime vuoden elokuussa, kun Hartnell pyörsi päätöksensä, ja näin hänen uransa jatkuu sinitakkien paidassa edelleen.

– Kun tulin tänne (2014), joukkue oli todella korkealla mielellä. Sitten tuli kaksi huonoa vuotta ja uusi valmentaja… isoja muutoksia, Hartnell totesi The Columbus Dispatchin mukaan.

– Minä ajattelen sitä (kun minua ei kaupattu) koko ajan, joka päivä. Asenne ja ilmapiiri, liikemaailman tapainen lähestyminen, mikä tällä nykyään vallitsee… olen kokenut sen muissa joukkueissa ja nyt täällä, Hartnell tuumasi.

Hartnell onkin enemmän kuin riemunsa kukkuloilla tulevista pudotuspeleistä ja siitä, että hän on edelleen Blue Jacketsin pelaaja.

– Olen niin innoissani loppukauden sekä pudotuspelien osalta.

Uusi rooli, uusi lähestymistapa

Hartnell pelaa uransa 16 kautta NHL:ssä, ja tämän kauden osalta hänen peliaikansa on ollut hänen uransa pienintä. John Tortorellan aikakaudella Hartnellin peliaika on tippunut jatkuvasti, mutta Tortorella itse antaa kiitokset Hartnellin suhtautumiselle kyseiseen asiaan.

– Olen varma, että hän on turhautunut, mutta tämä on joukkueen kehitystä. Uskon, että hän jättää rakennuksen monesti (otteluiden jälkeen) ja tuntee olevansa ärsyyntynyt, Tortorella kertasi.

– Mutta hän on ollut uskomaton siinä, kuinka hän on käsitellyt asian itsensä kanssa.

Hartnell pelasi jo Flyersin aikoina vahvoja pudotuspelejä, ja samaa Tortorella odottaa myös tulevana keväänä, jos Blue Jackets sinne asti pääsee.

– Hän tulee tekemään isoja asioita. Jos saamme mahdollisuuden pelata (pudotuspelejä), hän tulee olemaan isossa osassa, koska hän on niitä kavereita, jotka ymmärtävät painetta.