Edmonton Oilersin kokoonpano yön otteluun Arizona Coyotesiin on julkaistu ja albertalaisseuran rosterissa tullaan näkemään pitkästä aikaa suomalaisväriä.

Kyse ei ole siis siitä, että Jesse Puljujärvi oltaisiin nostettu takaisin NHL:ään, vaan Iiro Pakarinen on nimetty joukkueen nelosketjuun, Mark Letestun ja Matt Hendricksin rinnalle.

Ottelu Coyotesia vastaan tulee olemaan 25-vuotiaalle suomalaislaiturille kauden ensimmäinen, sillä hän on ollut koko kuluvan kauden sivussa polvivamman vuoksi.

Yhtä suura mysteeriä

Pakarisen tilanne olikin pitkään suuri kysymysmerkki, ja jostain syystä Oilers teki suomalaisen tilanteesta yhtä suurta mysteeriä, kunnes hänen kerrottiin palaavan tositoimiin AHL:n puolella.

Pakarinen pelasi Bakersfield Condorsissa viisi ottelua tehoin 0+1, kunnes hänet kutsuttiin ylös ja nyt hän siis hyppää tositoimiin NHL:ssä.

Koska Pakarista ei ole nähty aiemmin kuluvan sesongin aikana tositoimissa, tulee kotiottelu Coyotesia vastaan olemaan hänelle ensimmäinen yli kymmeneen kuukauteen.

Vuonna 2011, seitsemännellä kierroksella, Florida Panthersin toimesta NHL:ään varattu suomalaislaituri pelaa nyt kolmatta kauttaan Pohjois-Amerikassa. Ensimmäiset NHL-ottelunsa hän pelasi kaudella 2014-15, mutta tuolloin valtaosa kaudesta sujui kuitenkin farmin puolella.

Viime kausi muutti kuitenkin kaiken. Pakarinen nimittäin vakuutti Oilersin seurajohdon osaamisellaan ja hän sai vastuuta peräti 63 ottelun edestä. Niissä hän esiintyi edukseen, iski tehot 5+8 ja ansaitsi seuraltaan vuoden mittaisen yksisuuntaisen jatkosopimuksen.