NHL:n sääntömuutos maalivahtien housujen suhteen astui voimaan viime lauantaina. Sen mukaan jokaisen veräjänvartijan on tästä eteenpäin käytettävä tarkasti mitoitettuja kapeampia housuja, ja jos sääntöä rikotaan, seuraa siitä kahden ottelun pelikielto.

Sääntömuutos on aiheuttanut paljolti närää, sillä moni maalivahti kokee muutoksen tarpeettomaksi. Poikkeuksiakin kuitenkin löytyy, kuten tässä tapauksessa Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne.

– Olen eurooppalainen, joten tykkään kapeasta mallista, Rinne tokaisi The Tennesseanin Adam Vignanin Twitter-tilin mukaan.

Rinne asettautuukin kommenttiensa vuoksi suuren vähemmistön joukkoon, sillä ainakin julkisuuteen moni maalivahti on ilmaissut tyytymättömyytensä muuttaa varusteiden kokoa.

Toki moni on ollut myös sitä mieltä, että NHL:n päätös muuttaa sääntöjä kesken kauden on lähes naurettavaa, eikä se vie lajia eteenpäin.

Lisäksi Chicago Blackhawksin maalinsuulla kiekkoja torjuva Corey Crawford on sitä mieltä, että uudet housut ovat vähentäneet maalivahtien suojausta.

– Toivottavasti voimme tehdä jotakin sen eteen, että olemme täysin suojattuja, emmekä lainkaan paljaita mistään kohti, Crawford kertoi viime viikolla.