Florida Panthers sai loistavia uutisia kauden kriittisimpien hetkien lähestyessä, sillä pari viime kautta joukkueen ykkösketjussa viilettäneet Aleksander Barkov ja Jonathan Huberdeau ovat toipumassa pelikuntoon.

Vielä muutama viikko sitten Panthersin GM ja päävalmentaja Tom Rowe uskoi, että kaksikon kausi on paketissa.

Viime viikolla tuli kuitenkin tieto, että Barkov olisi sittenkin valmis palaamaan selkävammansa jäljiltä vielä kuluvalla kaudella ja tänään hän palasi joukkueensa harjoituksiin.

– Voin paremmin joka päivä ja olen onnellinen päästyäni luistelemaan joukkueeni mukana. Se on paljon mukavampaa kuin luisteleminen yksin. Toivon, että pystyn myös pelaamaan pian, Barkov hehkutti Miami Heraldille.

Barkov valmis jo ensi viikolla?

Barkovin paluun ajankohta on vielä auki, mutta seuran sisältä tulevien lähteiden mukaan hänen kaavaillaan palaavan tositoimiin ensi viikolla.

– Täytyy muistaa, että jääkiekko ei ole pelkkää luistelua, vaan siihen kuuluvat myös kaksinkamppailut ja laukominen. Toivon mukaan tiedämme kuitenkin seuraavan parin päivän aikana lisää tilanteestani, Barkov jatkoi.

Samat sävelet pätivät kaikin puolin myös Huberdeau’n kohdalla, joskaan hän ei ole pelannut kuluvalla kaudella vielä otteluakaan saatuaan syvän viiltohaavan akillesjänteeseensä aivan kauden kynnyksellä. Nyt kuitenkin myös hän on palannut mukaan joukkueensa harjoituksiin.

– Oli yksinkertaisesti niin mahtavaa olla jo pelkästään joukkueen kanssa jäällä. Se on juuri mitä tarvitsen päästäkseni pikkuhiljaa pelikuntoon, Huberdeau, jonka Panthers toivoo palaavan maaliskuussa peleihin, ylisti.

– Voin siis jo hyvin, mutta en tiedä yhtään, että koska palaan. En ole asettanut sille mitään aikarajaa. Haluan totta kai palata, mutta en 60-70 prosentin kunnossa.

Huberdeau’sta ei siis liene Panthersin auttajaksi taistelussa pudotuspelipaikoista, mutta sen sijaan Barkovilla saattaa olla vielä sanansa sanottavana. Panthers on tällä hetkellä neljän pisteen päässä idän viimeistä villi kortti -paikkaa hallussaan pitävästä Philadelphia Flyersista.