Kanadalaissivusto Vancouver Sun listaa verkkosivuillaan paikallisen jääkiekkoseuran, Canucksin, otteluista aina ”Parhaita Asioita”. Tällä kertaa viime öisen Colorado Avalanche -ottelun Parhaaksi Asiaksi pääsi suomalaisväriä, sillä siihen valittiin hyökkääjä Markus Granlundin maali.

Suomalaisen osuma ei päässyt listalle sen komeuden vuoksi, vaan enemmänkin Avalanche-puolustaja Nikita Zadorovin takana. Hän nimittäin suorastaan ojensi kiekon Granlundille, joka viimeisteli osumansa viileällä ja tyylikkäällä ratkaisulla.

Vancouver Canucks

@Canucks
Don't worry @DenverPolice, this isn't a pickpocketing you have to respond to. 🚨

”Aivan, kuin kävisit vierailemassa siskosi luona ja hän antaisi vauvansa sanomatta mitään.”

Sunin toimittaja Harrison Mooney intoutui kirjailemaan juttuaan viime öisestä kamppailusta kieli poskella, sillä otteluraportti oli omalla tavallaan loistavaa huumoria.

– Canucks kutsui tätä (kiekonriistoa) taskuvarkaudeksi, mutta olen melko varma, että se vaatii tyyliä, taitoa ja oveluutta. Tämä vaali ei vaatinut mitään näistä. Granlund kävi vain näyttäytymässä maalin takana ja Zadorov antoi hänelle kiekon. Aivan, kuin kävisit vierailemassa siskosi luona ja hän antaisi vauvansa sanomatta mitään. (”Luojan kiitos olet täällä, ota tämä.”), Mooney vitsaili kolumnissaan.

– Zadorov tulee näkemään painajaisia tästä kiekonmenetyksestä. Mitä ihmettä oikein tapahtui? Pelästyttikö Granlund hänet tai jotakin? Markus ei ole edes NHL:n pelottavimpia Granlundeja. Tälle ei ole olemassa oikein mitään tekosyitä.

Granlundin lisäksi Avalanchen Mikko Rantanen onnistui kertaalleen maalinteossa. Canucks voitti ottelun lukemin 3-2.