Winnipeg Jets kärsi eilen mustasta lauantaista, sillä se ensinnäkin se hävisi ottelunsa Buffalo Sabresia vastaan lukemin 4-3, vaikka se johti sitä jo 3-1.

Kuitenkin suurin takaisku tuli loukkaantumisten rinnalla, sillä Patrik laine loukkasi pelissä itsensä. Tai käytännössä hän ei tehnyt tilanteessa mitään, vaan Sabresin puolustaja Jake McCabe hoiti tämän suomalaisen puolesta.

Hän nimittäin jysäytti Lainetta kohtaan sellaisen taklauksen, ettei kovemmasta väliä. Kaiken lisäksi pommi oli täysin puhdas, vaikkakin harmillinen sellainen.

Laine vaikutti menettävän tilanteessa ainakin osittain tajuntansa. Onkin hyvin todennäköistä, että suomalaisnuorukainen kärsii aivotärähdyksestä, joskin tästä kukaan ei osaa sanoa vielä minkäänlaista varmuutta.

– En tiedä siitä vielä mitään, mutta toivon vain parasta. Momentum oli siinä vaiheessa puolellamme, joten he saivat luultavasti käännettyä sen itselleen sillä taklauksella, Jets-kapteeni Blake Wheeler kertoi Pro Hockey Talkin mukaan pian ottelun jälkeen median edustajille.

Jets ei lopulta antanut medialle minkäänlaista vihiä Laineen tilasta. Kaikki tietävät siis tässä vaiheessa tasan sen määrän, mitä myös eilenkin. Erona on ainoastaan se, että TSN:n Darren Dreger tiesi kertoa, että Laine tulee tapaamaan lääkäreitä myöhemmin tänään Winnipegissä.

Darren Dreger

@DarrenDreger
Not much of an update on Patrik Laine. He will see Jets doctors on Sunday to determine status.

Mutta näkisittepä sen toisen kaverin

Kuten jo todettu, taklauksen antanut Jake McCabe ei olisi tilanteessa juuri puhtaammin taklata. Hän piti kätensä alhaalla, ei hypännyt, eikä taklannut päähän, joten voidaan siis olla varmoja, että tilanne ei mene kurinpitolautakunnan syynäykseen.

Taklauksessa oli kuitenkin jotain, mikä saattoi lopulta tehdä siitä niin vakavan: nimittäin McCabe ja Laine kolauttivat siinä päänsä yhteen. Tämä saattoi johtaa siihen, että Laineen päässä pimeni, sillä hän rojahti jäähän hyvin elottoman näköisenä.

Päiden yhteen kolahduksista on olemassa myös varsinaista todistusaineistoa, sillä taklaajana toimineen McCaben naama on todella rajun näköisessä kunnossa. Lisäksi puolustajan naama oli taklauksen jälkeen runsaan veren peitossa.

Die By The Blade

@diebytheblade
Jake McCabe with a huge cut under his eye after demolishing Patrick Laine.