NHL näyttäisi vahvasti olevan laajentumassa runkosarjaotteluidensa osalta Kiinaan, tai ainakin kaikki signaalit viittaavat siihen.

Yahoo! Sports tietääkin kertoa, että NHL:n varakomissaarina toimiva Bill Daly matkaa ensi kuussa bisnesmatkalle Kiinaan. Monen muun asian ohella, hänen on tarkoitus saada parempi kuva siitä, että mitä otteluiden järjestäminen Kiinassa vaatisi.

– Uskon voivani sanoa, että me toivomme pääsevämme asemaan, jossa voimme järjestää NHL-otteluita täällä, Daly avaa PuckDaddy-podcastin puhelinhaastattelussa.

– Alussa kyseeseen tulisivat varmastikin harjoitusottelut, mutta pidemmän tähtäimen suunnitelmissa olisi myös runkosarjaotteluiden pelaaminen täällä.

Aikataulullisesti asian kanssa ei haluta vitkutella, vaan ratkaisuja halutaan nähdä todella nopeasti.

– Tutkimme mahdollisuutta pelata täällä jo niinkin nopeasti kuin ensi vuonna. Tämän vierailun myötä tiedämme paljon paremmin, että onko sen toteuttaminen mahdollista.

NHL mukaan olympialaisiin vuonna 2022?

Kiinassa asuu 1,3 miljardia ihmistä, joten ei ole mikään ihme, että NHL haluaa laajentua yhä voimakkaammin myös maan markkinoille. Toistaiseksi Daly on korkein NHL:n virkahenkilö, joka maassa vierailee, mutta komissaari Gary Bettmanin odotetaan tekevän samaisen reissun kevään aikana.

NHL on muutoinkin tehnyt töitä Kiinaan laajentumisen eteen, sillä kesän aikana muun muassa Boston Bruins lähetti pelaajansa Matt Beleskeyn sekä David Pastrnakin niin sanottuina jääkiekkolähettiläinä maahan ja Connor McDavid vieraili Kiinassa NHL:n historian ensimmäisenä pelaajana promootiotarkoituksessa, aiemmin kesällä.

NHL saattaa jättää väliin vuoden 2018 olympialaiset Etelä-Koreassa, joskin sitä pidetään Aasian markkinoiden kantilta monien tahojen toimesta hölmönä ratkaisuna.

Sen sijaan yhteistyön laajentaminen Kiinan kanssa vaatisi käytännössä ottaen sitä, että NHL palaisi mukaan olympialaisiin vuonna 2022, sillä tuolloin talviolympialaiset järjestetään Pekingissä.