Columbus Blue Jackets laskettiin kaikissa mahdollisissa ennakkoanalyyseissa NHL:n jumbosijoille, perustuen luvattoman heikkoon viime kauteen ja sitä kautta heijastuen heikolta näyttäneeseen tulevaisuuteen.

Totuus on ollut kuitenkin täysin toinen. Ohiolaisseura on nyt voittanut viimeiset 11 otteluaan ja ylipäätään se on jäänyt kauden ainoastaan viidesti tyystin ilman sarjapisteitä, kun takana on kauden ensimmäiset 31 ottelua. Ja tiedättekös mitä? Blue Jackets keikkuu koko NHL:n piikkipaikalla.

Viime yönä joukkueen mahtivireen joutui kokemaan toden teolla viime kauden Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguins, joka sekin oli voittanut ennen Blue Jackets -ottelua viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan, jäämättä kertaakaan pistettä.

Mutta nyt se jäi täydellisesti jyrän alle. Pelillisesti siitä oli kyllä mittelemään tasapäisesti kotijoukkueen kanssa, mistä kertoo esimerkiksi ottelun laukaukset, jotka menivät Blue Jacketsille 28-26. Mutta tuloksellisesti se tyrmättiin lukemin 7-1, pitkälti kotijoukkueen uskomattoman päätöserän alun myötä.

Ottelun maalinteon aloitti Sidney Crosby ajassa 2:39, mutta sen jälkeen ottelu oli yhtä sinitakkia. Cam Atkinson tasoitti avauserässä ylivoimalla, toisessa erässä William Karlsson ja Scott Hartnell veivät isännät kahden maalin johtoasemaan ja päätöserässä, ensimmäisen kuuden ja puolen minuutin aikana, Hartnell täydensi kahdella osumallaan hattutemppunsa ja lisäksi sekä Brandon Saad että Boone Jenner iskivät maalit mieheen.

Hartnellin ohella Penguinsia kaikkein voimakkaimmin körmyyttivät kaksi tehopistettä mieheen keränneet Alexander Wennberg, Sam Gagner, Brandon Dubinsky ja Brandon Saad. Joukkueen maalilla Sergei Bobrovsky pysäytti 25 kiekkoa.